Eveniment: Fondurile structurale – competitivi in piata unica europeana

Marti, 12 iunie, s-a desfasurat a 16-a reuniune PM Cafe, "Fondurile structurale – competitivi in piata unica europeana" organizata de CODECS & Coaching Institute.

Evenimentul i-a avut ca invitati pe Dl. Mark Barrett, Strategic Planner &Development LTD Marea Britanie, Dl. Alberto Gomez, Director Corporate Solutions Spania, D-na Aura Raducu, Coordination NDP & Structural Funds Task Manager, Reprezentanta UE in Romania,  D-na Ileana Modreanu, Consilier Superior Organismul Intermediar IMM-POS Cresterea Competitivitatii Economice.

Discutiile libere intre specialistii in domeniu si invitatii lor – reprezentanti ai companiilor a caror activitate se desfasoara prin proiecte, furnizori de solutii si servicii in domeniul finantarilor, mediul academic, comunitatea profesionala a managerilor de proiect – s-au axat pe legea achizitiilor publice, cheltuielile eligibile, parteneriatele in proiecte si licitatiile publice. Pe parcursul a aproximativ 3 ore, interactiunile inregistrate in discutiile purtate au permis participantilor sa descopere ca subiectul dezbatut este de mare amploare si ca drumul spre accesarea fondurilor europene nu poate fi parcurs usor. Romania are acum o piata concurentiala, accesul la fondurile structurale acordate fiind deschis tuturor tarilor din lume, care doresc sa implementeze proiecte in tara noastra.

Ca noutate am aflat ca in urmatoarele 2 saptamani va fi emisa Hotararea de Guvern privind cheltuielile nationale eligibile si achizitiile publice, de unde se vor putea afla amanunte. Pentru proiectele aprobate, se vor putea deconta cheltuielile eligibile facute in 2007, dar in anul urmator, adica 2008. Nu se vor deconta decat cheltuielile pentru studiul de fezabilitate si achizitiile de teren. Totodata, pentru a putea depune proiecte, firma trebuie sa fie profitabila in ultimii doi ani si fara datorii. Exista 3 categorii care vor beneficia de decontarea cheltuielilor eligibile: Autoritatile Publice, Organizatiile non-guvernamentale si Inteprinderile Mici si Mijlocii.

CODECS si Coaching Institute multumesc tuturor celor prezenti si ii astepta la urmatoarea intalnire care va avea loc in luna septembrie.

Sursa: CODECS, 14 iunie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.