Evolutia pietei de leasing operational in al doilea trimestru din 2014

grafic51.jpg

grafic5Piata de leasing operational a inregistrat la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului o crestere de 12,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent, depasind pragul de 45.000 de unitati.

Astfel, in primele 6 luni ale anului au fost inmatriculate aproximativ 5.400 de autovehicule noi de catre companiile de leasing operational (mai mult decat dublu fata de prima jumatate a anului trecut), reprezentand peste 15% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi. Evolutia inregistrata in primele 6 luni din 2014 se suprapune peste o perioada de crestere economica si de relansare a vanzarilor de autovehicule.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet Management Services.

Avand in vedere interesul pentru leasing operational si servicii de management de flote, manifestat prin cresterea numarului de solicitari din partea companiilor detinatoare de parcuri auto, estimam ca piata totala de leasing operational ar putea ajunge la 47.000 de unitati la finalul anului 2014.

Cererea pentru servicii de Leasing Operational si management de flota auto a crescut semnificativ in prima parte a acestui an, iar rezultatele nu au intarziat sa apara, trendul fiind concretizat prin incheierea unui numar sporit de contracte fata de anul 2013. La aceasta au contribuit atat relansarea investitiilor, prin majorarea gradului de absorbtie a fondurilor europene, cat si cresterea competitivitatii, care a determinat o reducere a costurilor pentru clientii finali“, a declarat Daniel Ivan, Presedinte ASLO.

La nivelul membrilor asociatiei, care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentand leasing operational (exclusiv finantare). Aceste date confirma faptul ca cei mai multi dintre clienti inteleg avantajele sistemului de leasing operational si aleg sa beneficieze de “pachetul complet” in scopul eficientizarii costurilor de operare a flotei auto.

Ca tendinta, observam o migrare a preferintelor catre masini din clasa mica si compacta, cu o motorizare sub 1,6 litri si costuri scazute de operare.

Sursa: Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.