Participarea tinerilor in regenerarea urbana

 

Ca parte a programului URBAN I in Porto, au fost organizate activitati speciale in scolile locale, cu scopul de a implica direct copiii si tinerii in procesul de regenerare urbana.

URBAN I este un program orientat pe “Vale de Campanha” din partea de vest a orasului. Cu o populatie de 11 000, o zona in cu o rata ridicata a somajului, o lipsa de potential economic si probleme sociale grave.

Programul are scopul de a imbunatati conditiile de viata si calitatea mediului, a zonei, si de a consolida societatea civila. Totalul cheltuielilor este in valoare de 19.1 milioane de EUR, din care 13.7 milioane de EUR au venit din partea UE.

Proiectul “Azulejaria Comunitaria” a fost unul dintre proiectele cheie ale programului URBAN I din Porto. Proiectul a implicat copii si tineri de la scolile locale, ce au creat panouri de tigla, care au fost folosite pentru a decora si personaliza diferite cladiri din interiorul “Bairro do Cerco”, un raion de locuinte sociale locale.

Proiectul a avut parte de o participare intensa a populatiei locale ce a dezvaluit o noua dinamica in felul in care locuitorii au relatat despre imprejurimi.

Acest proiect demonstreaza cum regenerarea poate fi combinata cu introducerea de activitati sociale. Proiectul reprezinta o parte din programul de regenerare urbana pentru “Bairro do Cerco”, care a inclus, de asemenea, planificarea si crearea de spatii publice si spatii verzi.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.