Cursuri gratuite competente IT si seminarii de consiliere in cariera pentru someri

 

Intr-o societate in perpetua schimbare tehnologia joaca un rol cheie in implementarea a tot mai multe activitati din diverse domenii. Daca pana acum utlizarea calculatorului era doar o optiune, in prezent este o obligatie, o competenta ceruta frecvent pe piata fortei de munca.

Importanta competentelor IT este subliniata si de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso: “Competentele digitale reprezinta o componenta de baza intre celelalte competente precum cititul si scrisul si vor ajuta cetatenii europeni in situatia economica actuala dificila sa gaseasca noi oportunitati pentru o viata mai buna”.

In Romania, cu ajutorul fondurilor europene sunt implementate astfel de proiecte prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) in care cei interesati de dobandirea si certificarea acestor competente pot urma cursuri gratuite.

Un astfel de proiect ce se apropie de final este derulat de Tiurenlau Hotel Management SRL si este adresat somerilor din regiunea Bucuresti-Ilfov. Proiectul “Cresterea gradului de ocupare a somerilor din Regiunea Bucuresti Ilfov printr-un program integrat de consiliere si formare profesionala in domeniul IT” POSDRU/106/5.1/G/75656 este un proiect de succes atat din punctul de vedere al participantilor, existand un feedback pozitiv cat si al organizatorilor. Majoritatea indicatorilor din cadrul proiectului au fost depasiti, unii chiar cu 100%.

Ingredientele unui proiect de succes:
O echipa de implementare competenta si dedicata
Echipa de implementare care s-a dedicat total acestui proiect, rezultatele seriozitatii si competentei expertilor reflectandu-se in rezultatele foarte bune obtinute pana acum. O echipa orientata spre oameni si rezultate.

Centru de formare de excelenta
Centrul de formare pe Competente IT unde grupul tinta isi desfasoara cursurile, situat intr-un modern centru de afaceri, amenajarile si dotarea tehnica de exceptie, au atras aprecieri excelente atat din partea grupului tinta participant la cursuri cat si din partea reprezentantilor presei. In cadrul centrului de formare functioneaza si un birou de consiliere in orientarea carierei.

Publicitatea, punctul cheie in atragerea grupului-tinta
Excelenta colaborare cu presa scrisa si online, dar si cu site-urile specializate de recrutare, cele peste 30 de articole publicate anul acesta, reportajele radio si TV, au condus la atragerea unui numar foarte mare de inscrieri la cursurile de formare profesionala pe competente informatice desfasurate in cadrul proiectului, cu mult peste numarul de locuri programate initial lunar pentru.

Actiunile de promovare in teritoriu desfasurate de catre echipa de implementare, distribuirea de materiale informative despre proiect au avut rezultatul scontat in atragerea grupului tinta sa participe la cursurile de formare profesionala si consiliere in orientarea carierei organizate in cadrul proiectului.

Buget total proiect: 1.980.220 lei, din care:
Fondul Social European – 1.711.900,19 lei
Bugetul national – 169.308,81 lei
Contributie proprie – 99.011,00 lei

2 thoughts on “Cursuri gratuite competente IT si seminarii de consiliere in cariera pentru someri”

 1. Vintila Variana spune:

  Buna ziua, ma numesc Vintila Mariana am 34ani sunt casnica am terminat 10 clase si as dori bineinteles cu bunavointa dvs sa urmez un curs gratuit pentru cautarea unui loc de munca. Va multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Sunt mai multe cursuri gratuite organizate atat de firme care au obtinut finantare europeana ori organizate de AJOFM. Va recomand astfel sa mergeti la Oficiul AJOFM din orasul dumneavoastra pentru a vedea ce cursuri gratuite sunt active.

   Va doresc mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.