Centrul istoric al municipiului Codlea intinereste cu fonduri Regio

Codlea_Centru.jpg

Codlea_CentruPeste 13 milioane de lei, din care cea mai mare parte sunt fonduri nerambursabile se vor investi, incepand din aceasta vara, pentru reabilitarea completa a Centrului istoric al municipiului Codlea, judetul Brasov.

ADR Centru anunta semnarea contractului de finantare prin care se aloca 12,5 milioane lei catre municipalitatea din Codlea din bugetul Programului Operational Regional, prin domeniul major de interventie destinat dezvoltarii urbane in cadrul Polului de Crestere Brasov.

Proiectul “Reabilitare centru istoric in municipiul Codlea” se va finaliza in termen de 24 luni, in beneficiul localnicilor, dar si al turistilor care viziteaza acest oras transilvan.

Pe parcursul celor doi ani prevazuti pentru investitii se vor efectua lucrari pentru reabilitarea Ansamblului Urban “Centrul istoric”.

Practic, va fi modernizata cladirea vechii primarii, pentru transformarea acesteia in Muzeul Traditiei Codlene, dar si intr-un muzeu al administratiei locale.

Tot prin acest proiect, cladirea Bibliotecii municipale va fi modernizata si va adaposti un Centru de informare si documentare.

De asemenea, cladirea Casei de cultura municipale va deveni un centru cultural cu functionalitati multiple. Toate aceste obiective vor fi usor accesibile, deoarece actualul centru va fi transformat intr-o zona pietonala care sa aiba toate elementele care sa asigure punerea in valoare a Centrului Istoric Codlea.

Valoarea totala a proiectului este de 13,064 milioane lei, din care suma nerambursabila solicitata este de circa 12,536 milioane lei.

In urma investitiilor, beneficiarul finantarii considera ca se va extinde sezonul turistic in oras, de la 4 la 6 luni, va creste cu circa 10% numarul de investitii in zona, in special in domeniul turismului, iar numarul de vizitatori ai orasului ar putea creste cu mai mult de 50%.

“Aceste proiecte, care valorizeaza obiectivele locale, dar care asigura si accesul facil al locuitorilor din zona la servicii social-culturale – biblioteci, muzee, case de cultura – sunt integrate in conceptul modern de dezvoltare urbana. Acesta este un proiect semnificativ pentru Polul de Crestere Brasov, chiar daca este cel de-al 23-lea semnat, deoarece pune accentul pe modernizare, pe intinerirea centrului unui oras, pentru ca vechea Primarie si constructiile din vecinatatea acesteia sa beneficieze de resurse financiare europene. Am reusit sa finantam, pana in prezent, alte 22 de cereri de finantare din Zona metropolitana Brasov, si toate aceste proiecte, care solicita peste 78 milioane euro, asigura investitii totale de circa 128 milioane euro pentru crearea confortului necesar si conditiilor moderne de trai in vechile orase transilvane, in beneficiul locuitorilor si celor ce ne viziteaza regiunea” a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.