Dezvoltarea zonei economice de vest a Clujului

 

In contextul dezvoltarii economice a Clujului, existenta unui parc industrial se impunea deja de la sine. Expertii Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si reprezentantii Consiliului Judetean se trudeau sa-i gaseasca o locatie viitorului parc. In preziua vizitei unui inalt oficial, a “picat” si ideea: “de ce nu pe dealul din apropierea Muzeului Etnografic si a padurii Hoia?”.

A doua zi oficialul a avut ce vedea iar mare parte din gazde la fel: isi inchipuiau, pentru intaia oara, privind dealurile golase, cum va arata proiectul care va dezvolta zona economica de vest a Clujului.

TETAROM I, asa cum a fost numit ulterior parcul, are 26,8434 de hectare, este situat in Cluj-Napoca, pe str. Taietura Turcului nr. 47 si a fost dat in functiune in luna noiembrie 2005.

Desi proiectul PHARE prevedea inchirierea intregii infrastructuri pana in anul 2015, Tetarom I este ocupat in intregime – dovada succesului acestui proiect mai mult decat necesar!

SC TETAROM SA ofera servicii specifice unui parc industrial: servicii de infrastructura (apa-canal, electricitate, gaz metan, energie termica, telefon, Internet); servicii generale (paza si protectie, posta, birotica, comunicatii, transport); consultanta in investitii (infrastructura, cladiri, investitii nepoluante); asistenta (tehnica, financiara, vamala, asistenta fortei de munca); servicii ce sprijina dezvoltarea (inventii, transfer de tehnologii, contact cu autoritati, logistica); incubator de afaceri.

Investitorii s-au grabit sa apara, SC Tetarom SA incheind contracte de cesiune de teren cu 21 de firme, multe fiind actori importanti pe piata. De asemenea, au fost semnate contracte de inchiriere pe spatiile din hala industriala cu 8 firme.

Valoarea investitiilor atrase prin contractele semnate este de peste 115 milioane de Euro, iar numarul de locurilor de munca create (conform declaratiilor firmelor in contractele semnate) este de 2.280.

Conform contractelor semnate, activitatile care se vor desfasura in parcul industrial sunt cu preponderenta din domeniile: software; electronica; telecomunicatii; automatizari industriale; prestari servicii pentru firmele din parc (paza, banca, curatenie, logistica). Cum totul a mers asa de bine, exista si planuri pentru viitor: lansarea Tetarom II si Tetarom III.

Beneficiar: SC Tetarom SA
Date contact: Viorel Gavrea, Adela Mirza, telefon: 0264/462472(3)
Regiunea: Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest
Finantare: 5.188.673,9 Euro (3.362.260,69 Phare, 1.120.753,56 bugetul national, 705.659,65 cofinantare locala)

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.