Centrul verde de reciclare Sandhills

 

Proiectul a fost stabilit pentru a infiinta un centru “verde” de reciclare in Centrul Sandhills de la Newcastle. Scopul “Obiectivului 2” este de a elimina 4000 de tone de deseuri “verzi” din zona Newcastle pana in Tyne pentru a o transforma intr-o alternativa durabila pentru turba/sol.

Efectele pe termen mai lung includ generarea de oportunitati de formare spre calificare in silvicultura, horticultura, agricultura si mediu de conservare. Centrul este in procesul de aplicare pentru mai multe fonduri europene, ce au ca scop imbunatatirea accesului oamenilor la NVQ de calificare de mediu. Suplimentarea finantarilor va ajuta sa extinda lungimea cursului, in speranta ca mai multe persoane vor putea sa-l acceseze.

Centrul este unic in asa fel incat a devenit nu numai un centru unde oamenii pot veni sa scape de deseurile lor “verzi”, dar totodata va deveni un adevarat centru educational. Prin contributia sa, va avea un impact asupra orasului si in reducererea procentului de deseuri.

Facilitatile in sine sunt de asemenea arta statului si a fost luata in considerare durabilitatea mediului inconjurator la fiecare pas, exact ca la foto-voltaicele acoperisurilor ce creeaza energie solare de formare.

Cost total: 1.76 millioane euro
Contributia UE: 0.67 millioane euro

Contact:
Iain , Rennie
Newcastle City Council Civic Centre, Barras Bridge, Newcastle
UK – NE1 8QN , Tyne & Wear
United Kingdom
Tel.: +44 191 264 6958
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.