Programul finlandez “Centrul de Piatra”

 

Industria pietrei naturale este un sector traditional si international al industriei. Atat productia cat si utilizarea pietrei naturale s-au dublat in ultimii cincisprezece ani.

Faptul ca piatra naturala este un produs ecologic cunoscut pentru proprietatile sale de prelucrare bune reprezinta baza pentru tot mai multi utilizatori si duce la cresterea de noi cereri de piatra naturala ce a fost gasita.

Scopul proiectului a fost de a crea o un centru cu o retea de expertiza principala in sectorul cu piatra din Karelia de Nord, pentru dezvoltarea viitoare a sectorului de prelucrare a pietrei, a unei noi generatii in sectorul cu pietre de mici dimensiuni al unei intreprinderi si dezvoltarea de structuri de sustinere pentru aceste intreprinderi .

Proiectul a incurajat reteaua reciproca a companiilor precum si o cooperare stransa cu institutiile de invatamant si de cercetare in acest sector. Proiectul a contribuit la infiintarea unui Centru de cunostinte despre piatra, dedicat sectorului de piatra in Karelia de Nord, infiintat de intreprinderi noi, mici si inovatoare, precum si la crearea de atractii turistice in zona.

Cost total: 6.3 milioane euro
Contributia UE:1.96 milioane euro

Contact:
Ilkka , Nykanen
Kuhnustantie 10
FIN – 83900 , Juuka
Suomi/Finland
Tel.: +358 50-5185736
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.