Retea de inovatori

 

Regiunea Calotte de Nord sufera din cauza somajului ridicat si a comertului dezechilibrat. Un element care contribuie la aceasta situatie este lipsa de inovare si sprijin pentru investitorii din regiune.

Pentru a remedia aceasta deficienta si pentru a incuraja cercetarea si inovatiile a fost initiat un parteneriat de afaceri in timpul “Europartenariat”, ce a avut loc la Lulea in iunie 1996.

Acest proiect, care a fost finantat cu sprijinul “Initiativei Comunitatii INTERREG II”, are ca scop dezvoltarea cooperarii transfrontaliere intre regiunile de frontiera din vecinatati, in Suedia si Finlanda, pentru a inlatura somajul, emigrarea, lipsa de echilibru si de comert cauzate de departare geografica.

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta o retea de inventatori din regiunea Calotte de Nord pentru a promova si furniza servicii complete in inovare / procesul de inventie, de la crearea unei idei pana la dezvoltarea produsului comercial.

Scopul consta in contracararea marilor companii din afara regiunii pentru cumpararea brevetelor de inovatii in afaceri. Reteaua internationala ofera, de asemenea, expunerea la inovare si reduce obstacolele cauzate de distanta si de granitele nationale.

Pasii deja luati in considerare includ dezvoltarea unei retele de companii, in cazul in care abilitatile de marketing si persoanele de contact sunt comune, si de creare a unui serviciu comun la reteaua de ajutoare a investitorilor, prototipul producatorilor, companiile de productie si de comercializare.

Proiectul a reusit sa aduca o crestere cu aproape 350 de contacte active cu inventatori si s-au inregistrat 785 de noi inventii. Au fost create sapte companii noi de productie si patru companii noi de confectionare, precum si 34 de locuri de munca. Un total de 99 de canale noi de comercializare si 37 contacte cu clienti noi au fost dezvoltate cu scopul de a lansa aceste noi inventii cu succes pe piata.

Acest proiect a fost un instrument in cresterea economica semnificativa din aceasta regiune la valoarea de 54 431 710 SEK.

Cost total: 6 482 349 SEK
Contributia UE: 2 611 454 SEK

Contact:
Lansi-Lapin Koulukuntayhtyma
Kimmo , Porho
FIN Suomi/Finland
Tel.: +358 400 697 549
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.