Efectele concrete ale tehnologiei fuzzy

 

Euroregiunea germana-olandeza este inovatoare, in special prin proiectul care a fost infiintat de neuro-fuzzy-Centrum (NFC) si a rezultat din cooperare intre Fachhochschule din Munster si Universitatea din Twente, cu sprijinul INTERREG.

Sistemele Neuro-Fuzzy sunt cele mai recente dezvoltari ale sistemelor de control automatic inteligente unde ingineri incerca sa reproduca modul in care creierul uman functioneaza. Transmisiile de date, voce sau imagine recunoscute si masinile de spalat sunt doar cateva din domenii diverse practicate, in cazul in care tehnologia fuzzy poate fi aplicata.

In plus fata de activitatile de cercetare, NFC actioneaza, de asemenea, ca un centru de dezvoltare, sprijina IMM-urile din Euro-regiune care nu au propriul lor departament de cercetare si dezvoltare pentru a aplica aceste tehnologii inovatoare. Exista aproximativ o suta de firme in regiune, cu o nevoie reala pentru asta.

Un bun exemplu este Teupen Maschinenbau GmbH, companie din Gronau, care a vrut sa dezvolte un lift de marfa cu un soft pentru “Pornirea si oprirea sistemului”, pentru a nu deteriora marfurile transportate (mobila si alte obiecte grele) si de a asigura o mai mare siguranta.

De asemenea, pozitionarea exacta a trebuit sa fie asigurata, de mecanisme de control si a trebuit sa fie simplificata. Toate acestea au trebuit sa fie realizate fara cresterea costurilor de fabricatie. Multumita senzorilor simpli, noul lift, proiectat cu ajutorul NFC, este capabil sa faca toata munca unui computer, ceea ce ar putea duce la presupunerea ca informatiile nu sunt foarte precise, precum “sarcina este destul de grea, liftul este usor inclinat “. Aceasta este o lume a inovarii.

Tehnologia Fuzzy a avut de asemenea rezultate concrete in domenii diferite. La scurt timp dupa ce a fost implementat proiectul, peste 200 de locuri de munca au fost salvate sau create in Germania, datorita sprijinului NFC. De asemenea, centrul a fost selectat sa isi prezinte proiectele inovatoare la World Expo de la Hanovra, in anul 2000.

Cost total: 1 929 786 euro
Contributia UE: 914 109 euro

Contact:
Fachhochschule Munster
Hufferstr. 27
D – 48149, Munster
Deutschland
Tel.: +49 2 51 83 0
Fax: +49 2 51 83 640 15
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.