Inchiderea portilor de inundatii in Nordul Rinului

 

De doua ori intre 1993 si 1995, raurile Rin si Meuse au spart banci, au cauzat inundatii grave in zonele inconjuratoare. Distrugerea cauzata de inundatii solicita stabilirea unui program de prevenire intre tarile in cauza: Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Germania si Elvetia.

Cunoscut ca Irma („Activitati INTERREG Rin-Meuse”), programul a fost lansat in 1997 si a fost subventionat de catre FEDR in cadrul programului INTERREG IIC. Scopul Irma este de a stimula cooperarea si de a aborda problema inundatiilor, prin incurajarea schimbului de experiente.

Mobilizand un buget de 419 milioane EUR, din care o treime este furnizat de catre Uniunea Europeana, programul a dus la punerea in aplicare a 153 de proiecte concentrandu-se pe trei domenii principale de interventie: planificarea regionala, management apelor de inundatii si prevenirea pagubelor.

Unul dintre aceste proiecte implica construirea unui dig nou in zona Bislicher Insel (aproape de orasul de Xanten). Proiectul Deichruckverlegung Bislicher Insel implica construirea unei zone de retentie cu 2.5 km de „perete-plansa”, si a unui numar de statii de pompare pentru a proteja scurgerile de terasament si apa. A fost creata o zona de retentie de 1.10 hectar, cu un volum de retentie de 50 de milioane de metri cubi.

Constructia acestui domeniu de retentie a apei a redus adunarea acesteia la nivel inalt, adica a condus la o reducere a inundatiilor. Ca un rezultat direct al proiectului, in jur de 13 000 de oameni beneficiaza acum de o protectie mai eficienta impotriva inundatiilor. Mediu local, calitatea apei si gestionarea terenurilor au fost, de asemenea, foarte mult imbunatatite, si beneficiile proiectului s-au extins in aval, peste granita germano-olandeza.

Cost total: 26 040 000 euro
Contributia UE: 4 900 000 euro

Contact
Ministerium fur Umwelt und Naturschutz, Landwirtschaft und Verbraucherschutz des Landes Nordrhein-Westfalen
Sabine , Ernst
Schwannstraße 3
D – 40190 , Dusseldorf
Deutschland
Tel.: +49 211 456 65 84
Fax: +49 211 456 64 91
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top