EximBank acorda credite pentru proiectele cu fonduri europene

EximBank a lansat un pachet de produse destinat firmelor si autoritatilor care au proiecte finantate din fonduri structurale, prin care acorda credite de investitii pentru cofinantarea contributiei proprii a firmei, prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante.

“Prin acest pachet de produse incercam sa sustinem atragerea de fonduri europene si sa facilitam accesul cat mai multor IMM-uri, companii mari sau administratii publice la aceasta forma de finantare. EximBank poate acoperi prin aceste produse pana la 100% din nevoile de finantare specifice proiectelor derulate cu bani europeni”, a declarat, intr-un comunicat al bancii, presedintele bancii, Ionut Costea.

Banca acorda credite de investitii firmelor care au incheiat contracte de finantare cu autoritatea de management. Finantarea se acorda in lei sau valuta pe termen scurt, mediu si lung in functie de tipul proiectului, perioada de implementare si capacitatea de rambursare a firmei.

De asemenea, institutia aproba imprumuturi pentru prefinantarea nevoilor companiilor, pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute de furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.