EximBank crediteaza producatorul de medicamente Antibiotice cu 60 milioane de lei

pastile_antibiotice.jpg

pastile_antibioticeEximBank si compania Antibiotice Iasi, unul dintre jucatorii de top de pe piata medicamentelor, au incheiat un acord financiar in valoare de 60 de milioane de lei care are ca destinatie finantarea activitatii companiei pentru cresterea volumului productiei si a vanzarilor, in special a exporturilor.

Pachetul financiar va fi utilizat de producatorul de medicamente pentru finantarea activitatii curente, precum si pentru refinantarea unui credit contractat de la o alta banca comerciala.

“Ne dorim sa crestem si sa facem performanta, iar aceasta nu este doar o simpla aspiratie. Avem in spate un plan de afaceri bine conturat care are ca directii principale adaptarea continua a portofoliului de produse, concomitent cu reducerea costurilor de operare, dar, mai ales internationalizarea afacerii. Pe langa planul de afaceri, avem si parteneri valorosi -printre care si EximBank – care ne pot sustine eforturile de atingere a tintelor de profit si de cifra de afaceri”, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice.

Compania este unul din cei mai importanti exportatori romani de medicamente in forma finita si de Nistatina (primul producator din lume pentru aceasta substanta activa) si estimeaza o crestere cu aproape 20% a vanzarilor la export, fata cu 2012, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state.

Astfel, valoarea exporturilor previzionata pentru acest an se ridica la circa 24 de milioane de dolari, din care aproape 5 milioane de dolari reprezinta vanzarile pe piata americana.

Sursa: EximBank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.