Idei din Tara lui Andrei

plan_afacere_startup.jpg

“Idei din Tara lui Andrei” este o competitie nationala, cu finantari in valoare totala de 200.000 de euro.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 3.12.2015
Buget total: 200.000 euro

afaceri sociale

Fabricat in Tara lui Andrei este un proiect OMV Petrom Romania realizat in parteneriat cu Fundatia PACT. Acest proiect incurajeaza initiativele sustenabile ale romanilor care vor sa isi sprijine comunitatea pentru a se dezvolta.

Prin acest program se vor finanta initiative din 3 domenii: dezvoltare comunitara, educatie pentru angajabilitate si mediu (eco-eficienta & eco-inovatie), pornite de la persoane fizice, organizatii neguvernamentale, institutii de invatamant, ca si de la alte institutii publice locale.

Scopul programului este de a sprijini dezvoltarea sustenabila a comunitatilor locale din intreaga Romanie si incurajarea romanilor cu spirit de initiativa, care vor sa sustina comunitatile din Romania sa produca schimbari in bine, din interior.

Competitia este destinata persoanelor fizice (indivizi), organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant (scoala, gradinita etc.), ca si altor institutii publice locale (primarie, consiliu local etc.) din Romania.

Pentru a fi eligibile, persoanele fizice trebuie sa incheie un Acord cu o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), o institutie publica locala (primarie, consiliu local etc.) sau cu o institutie de invatamant (scoala, gradinita etc.), care va juca rol de organizatie gazda.

Organizatia gazda, prin reprezentantul sau legal, va avea raspundere contractuala in raport cu finantatorul, in egala masura cu persoana fizica al carei proiect il gazduieste si implicit sustine, avand responsabilitatea de a se asigura de bunul mers al implementarii respectivului proiect, respectiv de a asigura sprijinul necesar initiatorului proiectului.

Institutiile de invatamant aplicante sau cele care indeplinesc calitatea de organizatii gazda care nu detin personalitate juridica vor incheia un contract cu structura de coordonare de care apartin.

Atat persoanele fizice, cat si organizatiile nonguvernamentale, institutiile publice si de invatamant pot propune proiecte cu bugete de:
• maxim 5.000 euro;
• maxim 15.000 euro.

Valoarea totala a granturilor oferite este de 200.000 euro. Vor fi alocate 2 categorii de finantari:
• de pana la 5.000 euro;
• de pana la 15.000 euro, in limita sumei totale de 200.000 euro.

Organizatiile si persoanele interesate de intrarea in proces si de competitie trebuie sa trimita formularul de inscriere impreuna cu toate celelalte documente cerute pana la data de 3 decembrie 2015.

Finantator: Petrom / Fundatia PACT
Sursa: Tara lui Andrei

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Formular de inscriere

[caseta-final-fise]

4 thoughts on “Idei din Tara lui Andrei”

 1. andrei spune:

  Buna ziua…as dori sa aplic cu o idee …cum se procedeaza?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Sesiunea de proiecte s-a incheiat, din pacate.

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.