FDSC: Situatia finantarii ONG-urilor din Romania s-a inrautatit

FDSC.jpg

FDSCOrganizatiile neguvernamentale din Romania s-au confruntat cu inrautatirea situatiei finantarii in 2013, dar si cu o scadere a increderii publice, a declarat directorul de programe al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Valentin Burada, cu prilejul prezentarii Indexului sustenabilitatii ONG-urilor pe anul trecut.

Sustenabilitatea financiara ramane una dintre cele mai mari preocupari pentru societatea civila, a fost asa ani la rand. Discutiile cu expertii care au participat la Index au aratat ca situatia se inrautateste. O alta schimbare de anul trecut este faptul ca increderea publica in societatea civila pentru prima data in ultimii ani a scazut“, a spus Burada.

El a precizat ca in comparatie cu anii trecuti sustenabilitatea societatii civile in Romania este in scadere.

Aceste schimbari in scorul general sunt legate de problemele de sustenabilitate financiara, dar asta nu este aria principala de preocupare, principala zona fiind dimensiunea advocacy, unde am fost martori anul trecut la deteriorarea relatiei intre societatea civila si Guvern – nu inseamna ca societatea civila nu a fost activa in incercarea de promovare a agendei sale, problema a fost de partea cealalta, a dialogului unde lucrurile au devenit complicate, spatiul dedicat advocacy a fost inchis din mai multe motive. De asemenea, presiunea mai mare a Guvernului asupra societatii civile a influentat imaginea publica a societatii civile“, a aratat Burada.

Mai multe detalii: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.