Escrocherii cu bani UE

SAPARD, proiect, subventie, frauda

Ancheta in ultimul caz a demarat si se refera la incercarea unei firme din comuna Recea de a accesa suma de 157.000 de lei prin intermediul SAPARD. Directorul Directiei Agricole, Ioan Bujita, nu stie nimic.

Anchetatorii sustin ca totul a fost facut in complicitate cu un medic veterinar si mai multi functionari din cadrul Directiei Agricole (DADR). “Nu cunosc nimic despre un asemenea caz. Este pentru prima oara cand aud”, a precizat Ioan Bujita, directorul Directiei.

In 2006, administratorul unei societati comerciale din Recea, avand ca obiect de activitate cresterea animalelor, a incheiat un contract de finantare pentru acordarea unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 157.000 lei cu SAPARD Romania, in scopul achizitionarii de oi. Intrucat SAPARD-ul acorda doar jumatate din valoarea proiectului, acesta a contractat un credit cu dobanda subventionata de stat, cu aceeasi valoare.

In baza clauzelor contractuale, ovinele trebuiau achizitionate prin licitatie, de la firme autorizate in tranzactii cu animale. Potrivit politiei salajene, licitatia a fost “aranjata” cu o firma din Zalau. Mai exact, administratorul acesteia, impreuna cu beneficiarul finantarii, au intocmit dosare – oferta pentru un numar de trei agenti economici, semnand in fals, in numele reprezentantilor acestora.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.