Fermierii: 1.000 de lei/cap de vacă – sprijin de la Guvern! Scutire de impozite în 2020

vaci.jpg

Sprijin de 1.000 de lei pe cap de vacă de lapte sau de carne! Este ajutorul pe care crescătorii de bovine din România îl solicită din partea Ministerului Agriculturii unde astăzi, luni – 27 aprilie, au transmis o cerere oficială adresată ministrului Adrian Oros și secretarului de stat George Scarlat.

Solicitarea a fost făcută în numele fermierilor de către Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, organizație condusă de Dumitru Grigorean și din care fac parte și fermieri care au vaci de lapte.

Fermierii semnalează că la acest moment se confruntă cu o scădere a vânzărilor de lapte și de carne, dar și cu scumpiri cu 20-30% la tratamentele veterinare. În plus, au crescut prețurile la furaje care sunt și greu de găsit, iar subvenția de tip sprijin cuplat a fost mai mică în Campania APIA 2019.

Crescătorii de animale cer un sprijin de 1.000 de lei pe cap de vacă pentru a acoperi parțial costurile cu furajele și tratamentele, o scutire de impozit pe norma de venit în 2020 și un supliment la sprijinul cuplat pentru anul în curs. Totodată, fermierii cer să li se permită să pășuneze în păduri acolo unde vârsta arborilor permite acest lucru.

Nu în cele din urmă, ACBCR solicită… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top