Fermierii mai pot depune doar marti, 15 mai, cererile pentru obtinerea subventiilor europene si nationale

cerere.jpg

Fermierii romani mai pot depune doar marti, 15 mai, cererile unice de plata aferente anului 2018, pentru obtinerea subventiilor europene si nationale.

Inca de saptamana trecuta, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a atras atentia potentialilor beneficiari ca termenul limita de depunere a cererilor unice de plata in cadrul campaniei 2018 este 15 mai inclusiv, conform Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) nr. 15/17.01.2017 privind stabilirea modalitatii de coordonare a implementarii schemelor de plati directe si a Ajutoarelor Nationale Tranzitorii care se aplica in agricultura, la nivelul MADR si al APIA.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a facut, duminica, un apel catre toti fermierii din tara sa depuna, pana cel tarziu marti seara, cereri pentru subventiile agricole pentru anul in curs.

El a precizat, in cadrul unei intalniri cu fermierii din comuna botosaneana Manoleasa, ca termenul-limita pentru depunerea cererilor de subventii expira marti, la ora 24:00, iar, dupa aceasta data, orice solicitare va fi respinsa.

“Mai sunt doua zile, luni si marti, zile in care trebuie sa depunem cereri la APIA pentru a lua subventii la timp, pentru ca pe data de 15 (mai – n. r.), la orele 24:00, intelegand aici la miezul noptii, toate APIA din tara vor fi inchise. Am spus-o sa se inteleaga bine! si usile le sudez!”, a afirmat Daea.

El a adaugat ca incadrarea in termenele de depunere a cererilor de subventii este o masura menita sa genereze plata cat mai rapida a sumelor cuvenite catre fermieri, dar si un nivel ridicat de absorbtie a fondurilor europene.

“Prin acest mod de lucru exact, atent, riguros, daca vreti agasant pentru unii, am pus dispozitivul in miscare, care inseamna zi de zi si saptamana de saptamana, nu duminici, nu sambete libere, non-stop aproape, pentru a lua aceste cereri, pentru a aduce banii de care aveti nevoie dumneavoastra si tara laolalta”, a explicat Petre Daea.

Pana la data de 10 mai, la Centrele judetene/locale APIA si al Municipiului Bucuresti au fost depuse un numar de 775.749 de cereri, pentru o suprafata de 6.536.635,90 hectare.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.