Fermierii pot lua bani europeni pentru pomicultura si ferme de subzistenta

productie-mere.jpg

PNDR, 4.1Daniel Constantin a anuntat lansarea de noi masuri de finantare cu fonduri europene prin PNDR 2014-2020.

Pe data de 8 iulie vom deschide alte 4 masuri, una cred eu destul de importanta care se refera la reconversie/replantare pe zona de pomicultura. Aici, finantarea poate ajunge pana la 70% nerambursabil. Avem fonduri disponibile la nivel national pentru 35.000 de hectare. Vorbim de livezi noi sau reconversia livezilor care exista acum”, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Pentru a lega lucrurile, deoarece va vorbeam mai devreme de nevoia de a procesa si de a nu exporta materia prima pe care o obtinem, deschidem saptamana aceasta si masura de procesare a produselor obtinute pe zona de pomicultura. Daca sunt proiecte integrate, punctajul este suplimentar. Daca fac parte din cooperative, vor obtine o finantare ceva mai mare”, a completat Daniel Constantin.

Legat de fermele mici, Constantin declara: „Sprijinul aici este de 100% nerambursabil, un ajutor de 15.000 de euro care se acorda, pentru 15.000 de exploatatii la nivel national. Nu necesita un proiect complex, sunt doar cateva date care trebuie completate. Ii asteptam pe toti cei care vor sa faca pasul de la agricultura mica, de subzistenta, agricultura in care se produce mai mult pentru familie si la cei apropiati, la cei care vor sa iasa pe piata si care vor sa isi dezvolte exploatatia zootehnica, legumicola, de productie vegetala si asa mai departe”.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.