Fermierii pot solicita pana la 80% din valoarea subventiilor APIA, la agentiile BCR

apia-motorina.jpg

Fermierii pot solicita deja finantarile necesare lucrarilor agricole pentru campania din 2017 in toate cele 514 agentii BCR din intreaga tara. Producatorii agricoli pot obtine astfel finantari de pana la 80% din valoarea subventiilor pe care urmeaza sa le incaseze de la APIA.

Banca Comerciala Romana (BCR) a incheiat noile conventii tripartite cu Agentia de Plati şi Interventie pentru Agricultura (APIA) şi Fondurile de Garantare in scopul finantarii capitalului de lucru pentru desfaşurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemelor de sprijin in sectorul agricol, in campania din acest an, se arata intr-un comunicat al bancii.

In baza acestor conventii, BCR poate acorda credite fermierilor prin toate cele 514 unitati teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate retele bancare din intreaga tara, atat in mediul urban, cat mai ales in mediul rural. Anul acesta, BCR le propune micilor fermieri un proces simplificat, care permite, in conditii normale, aprobarea creditului intr-o singura zi, astlfel incat aceştia sa poata beneficia cat mai repede de banii necesari lucrarilor agricole.

“Agricultura a redevenit unul dintre domeniile-cheie in Romania, iar acest lucru se vede deja in cifre, in conditiile in care, spre exemplu, anul acesta tara noastra a fost declarata primul exportator de cereale la nivelul Uniunii Europene. Efervescenta antreprenorilor şi a celor 7.000 de firme care activeaza in agricultura ne bucura, dar ne şi obliga, deoarece toti aceşti oameni au nevoie permanenta de finantare şi incredere. Iar noi suntem pregatiti sa-i sustinem”, a declarat Loredana Rautu, Şef Departament Programe de Finantare in cadrul BCR.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.