Fermierii pot verifica online daca au proiecte eligibile pentru Masura 121

fermier_calculator_resize.jpg

fermier_calculator_resizeAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a lansat un sistem interactiv de consiliere on-line a potentialilor beneficiari si a beneficiarilor privind accesarea si derularea fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013.

Beneficiarii au la dispozitie „Sistemul Expert”, pentru verificarea eligibilitatii investitiei propuse, in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile.

Cei care doresc sa depuna un proiect de investitii pentru sesiunea din iunie 2013 a Masurii 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole, dedicata fermelor de familie cu dimensiuni intre 2 si 50 UDE, pot beneficia de suport on-line pe site-ul APDRP in vederea identificarii facile a investitiilor eligibile si a conditiilor de accesare.

„Sistemul Expert”, este functional pe site-ul APDRP si este dedicat tuturor celor care doresc finantare europeana nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

„Sistemul Expert” presupune completarea unui chestionar on-line, in urma caruia beneficiarii vor putea identifica masura de finantare din PNDR pe care o pot accesa, investitiile eligibile, documentele necesare intocmirii proiectului precum si o estimare a punctajului pe care l-ar putea obtine investitia propusa.

Pe langa cei care vor sa depuna un proiect de investitii, in sesiunea din iunie a Masurii 121, in acest moment „Sistemul Expert” vine si in ajutorul celor care vor sa depuna proiecte de investitii prin Grupurile de Actiune Locala (GAL-uri).

In scurt timp, tot pe pagina oficiala de internet a APDRP, vor fi disponibile alte doua sisteme de consiliere on-line („Tutoriale” si „Simulari”) cu ajutorul carora potentialii beneficiari sunt informati in mod interactiv despre modalitatea de intocmire a cererilor de finantare, a cererilor de plata si derularea proiectelor finantate prin PNDR.

Sistemele de consiliere on-line vor fi adaptate si pentru urmatoarea perioada de programare financiara 2014-2020.

Suportul on-line oferit de APDRP este parte a proiectului P006/2012 „Informarea potentialilor beneficiari ai PNDR si dezvoltarea sistemului informatic de gestiune si instruire a angajatilor”, Componenta 1 „Elaborarea sistemului expert si a tutorialelor pentru informarea potentialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web” finantat prin Masura 511 – Asistenta Tehnica a PNDR.

Puteti accesa aici pagina de start a Sistemului Expert.

Sursa: APDRP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.