MADR va lansa o noua sesiune pentru Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” in luna iunie

combina2.jpg

combina2Ghidul solicitantului Masura 121 – ferme familiale, publicat spre consultare

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) urmeaza sa lanseze, incepand cu mijlocul lunii iunie, o sesiune de depunere proiecte pentru Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din PNDR, care se adreseaza fermelor de familie.

Ministerul a propuns spre dezbatere sistemul de punctare pentru Masura 121, publicand aceste documente pe site-urile oficiale MADR si APDRP.

“Propunerea pe care MADR o lanseaza va da sansa micilor ferme de familie care vor aplica in cadrul programului sa creasca si sa produca mai mult pentru piata, asigurand astfel un venit din ce in ce mai mare membrilor familiei care traiesc din agricultura”, a subliniat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul a adaugat ca “fermele de familie pot avea o contributie esentiala la dezvoltarea satului romanesc. Avem obligatia sa le oferim sansa de a creste si de a deveni competitive pe termen mediu si lung”.

Ferma de familie produce pentru consumul propriu, iar surplusul este comercializat. Activitatile din cadrul fermei sunt realizate, in principal, de catre membrii familiei.

Dimensiunea economica a fermei de familie poate fi intre 2 – 50 UDE (Unitatea de dimensiune economica exprima dimensiunea unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei).

In cadrul sesiunii pentru care sunt alocate 50 milioane euro vor fi finantate aproximativ 1.000 ferme de familie, cu o valoare maxima eligibila a proiectului de 125.000 euro, din care pana la 50.000 euro sprijin nerambursabil prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Pot depune proiecte persoane fizice, cu conditia autorizarii inaintea semnarii contractului de finantare, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale si alte tipuri de beneficiari eligibili in cadrul Masurii 121.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor interesati sa acceseze aceasta masura, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa puna la dispozitia  potentialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model si informatii documentate tehnic pentru ferme de legume in camp si in spatii protejate, ferme de vaci de lapte, ferme de crestere si ingrasare porcine si ferme de gaini ouatoare.

Pentru asigurarea cofinantarii, beneficiarii vor avea posibilitatea de a contracta credite printr-un fond de creditare creat de MADR, facilitand astfel necesarul de cofinantare a proiectelor.

MADR are in vedere reducerea timpului de accesare a finantarii proiectelor fermelor de familie prin asigurarea, la o locatie unica, a consilierii si asistentei, atat pentru obtinerea sprijinului prin PNDR cat si a creditului.

Documente anexate:

Propunere de punctaj pentru Masura 121 – sesiunea iunie 2013 (PDF)

Ghidul solicitantului Masura 121 – ferme familiale – consultare (PDF)

Sursa: MADR

8 thoughts on “MADR va lansa o noua sesiune pentru Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” in luna iunie”

 1. Sorin spune:

  Buna ziua, sunt un crescator de animale din Prahova,detin si terenuri (peste 2ha) si as vrea sa stiu ce masuri pot accesaca sa obtin un proiect de finantare europeana nerambursabil.

 2. Cristi spune:

  Buna ziua
  am o casa de vacanta la tara pe care as dori sa o transform intr/o pensiune turistica cu cartacter cultural / detin toate conexiunile cu organizatiile de artisti plastici, ale uniunii scriitorilor, etc, fiind eu insumi activ in domeniu.
  In ce conditii se poate face asa ceva?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va rugam sa parcurgeti pasii descrisi la adresa http://cerere.finantare.ro/. In functie de informatiile trimise, veti putea intra in legatura cu un consultant specializat care va va oferi asistenta in dezvoltarea ideii dumneavoastra de proiect.

   Mult succes!
   Echipa Finantare.ro

 3. s spune:

  as dori sa stiu cat anume inseamna 1 UDE

 4. dan spune:

  buna .am o intrebare . parinti mei ar dori sa depuna cerere in leg cu masura 121 ,dar ar avea o nelamurire in leg cu asta ,,cu o valoare maxima eligibila a proiectului de 125.000 euro, din care pana la 50.000 euro sprijin nerambursabil prin Programul National de Dezvoltare Rurala ” ce inseamna ? trebuie sa puna si ei bani sau ?

 5. Stela spune:

  Masura 121 nu sprijina asa ceva din cate stiu eu
  sunt alte modalitati
  de exempliu infiintarea unui SRL -D

 6. dorobantu petre spune:

  am ocasa la tara si am 35 de ani doresc sa construiesc o hala si dotarea ei cu masinariile necesare pentru fabricarea mobilei cum pot face asta si ce trebui indeplinit

  1. Ame spune:

   Masura 121 nu sprijina acest tip de investitii, sunt alte surse de finantare, de exemplu Masura 312, care nu se stie cand si daca va fi lansata sau infiintarea unui SRL-D cu un sprijin de pana la 10.000Euro. pt mai multe info, scrie-mi la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.