Fermierii primesc avansul de 50% din platile pe suprafata, in total 600 de milioane de euro

bani_numarat.jpg

bani_numaratIncepand de miercuri, 16 octombrie, fermierii romani vor primi avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 euro/hectar. Anuntul a fost facut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la la conferinta “Agri-Business pe profit. Finantarea afacerilor din agricultura”.

“In urmatoarele doua saptamani, circa 600 milioane de euro, reprezentand avansul de 50% din platile pe suprafata, vor ajunge in conturile fermierilor. Diferenta de pana la 160 de euro pe hectar va fi platita dupa data de 1 decembrie 2013 si am speranta ca pana in luna martie a anului 2014 sa finalizam platile pe suprafata”, a punctat ministrul Agriculturii.

De asemenea, ministrul a precizat ca este pentru prima data cand Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) plateste avansul pentru Axa 2, respectiv pentru masurile de agromediu, pana in prezent fiind efectuate plati de 275 de milioane de euro.

In alta ordine de idei, secretarul de stat Achim Irimescu a aratat ca “noul Program National pentru Dezvoltare Rurala va fi simplificat, el concentrandu-se pe acele masuri care sunt extrem de importante pentru agricultura si mediul rural din Romania, in special masurile care privesc investitiile si pachetul de masuri pentru tineri”.

Sursa: MADR

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.