Fermierii romani exporta peste 50% din ovinele crescute in tara

sheep-and-2-lambs.jpg

sheep-and-2-lambsIn scopul dezvoltarii sectorului zootehnic, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania a primit tot mai mult sprijin pentru cresterea animalelor. Cele mai multe fonduri pentru ovine si caprine au fost alocate tarii noastre in anul 2013, atunci cand fermierii au primit o suma totala de 344 milioane de lei. 

Insa romanii sunt consumatori de carne de porc, tocmai de aceea, dupa cum ne transmit si datele statistice, doar 50% din ovinele crescute in tara sunt vandute pe piata locala, restul fiind exportate in tari precum Libia, Iordania, Grecia si Italia. 

Dragos Frumosu, presedintele Sindicatului din Industria Alimentara, a atentionat ca, mai ales in perioada Pastelui, pretul carnii de miel ar putea creste cu circa 20%, mai ales ca exista o cerere foarte mare din Grecia. Anul trecut, exportul carnii de miel a inregistrat o crestere de aproape 12 procente fata de aceeasi perioada a anului 2013.

Carnea de miel se vinde la abator cu circa 20-25 lei pe kilogram, iar in viu cu 10 lei pe kilogram. Cea comercializata in supermarketuri poate fi mai scumpa chiar si cu 15-20% fata de cea vanduta la abator. 

Sursa: Capital

One thought on “Fermierii romani exporta peste 50% din ovinele crescute in tara”

 1. Balici Mihai spune:

  Nu duceti in eroare oamenii
  Nu exportam oi , pe banii din subventii europene
  Cine nu stie va spun ca in perioada 2007-2013 Romania a cheltuit 35 de miliarde de euro prin integrare, a primit prin alocarea de la UE cca 25 de miliarde si a absorbit cca 10-12 miliarde de euro
  In plus pentru a fi integrata si-a instrainat bogatiile solului si subsolului , si-a distrus industria ,si-a distrus armata, si-a distrus intreaga tara si are acum o datorie istorica de 120 de miliarde de euro , se imprumuta anual de 20 de miliarde de euro si in 10 ani va ajunge in situatia Greciei
  Deci nu va faceti iluzii ca vezi doamne datorita UE si subventiilor acordate la ovine/caprine noi ne-am facut oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.