Finantare cu testare: doi fosti bancheri lanseaza o platforma pentru startup-urile care nu pot obtine bani de la banci

Plan-de-afaceri.jpg

Doi fosti vicepresedinti de banca, un ex-manager din IT si un specialist in marketing au facut publica lansarea unei platforme care promite inlesnirea accesului la finantare pentru companiile inovative aflate la inceput de drum, ofera un instrument de management financiar pentru micile firme si o colectie de sfaturi generale pentru educatie antreprenoriala.

Platforma, in care fondatorii spun ca au investit pana acum 90.000 de euro, se numeste Human Finance si este destinata firmelor nou infiintate sau prea noi ca sa poata obtine finantari de la banci (1- 1,5 ani de activitate) si antreprenorilor care cauta finantare dar vor sa si invete mai multe despre administrarea unei afaceri.

Pentru testarea cunostintelor antreprenoriale, platforma ii pune pe antreprenori in fata unui “test de business” de 30 de minute, cu 50 de intrebari, la finalizarea caruia este calculat un scor (Business IQ – coeficientul de inteligenta in afaceri).

In functie de scorul obtinut, antreprenorul si afacerea ajung pe una dintre cele trei liste de unde pot primi, mai departe, fie consultanta suplimentara pentru pregatirea obtinerii finantarii fie, daca ajung pe lista premium, pot intra in contact cu investitori interesati.

Fondatorii sustin ca au deja acces la o comunitate de investitori dornici sa finanteze afaceri inovative, cu potential, dar care cauta antreprenori bine pregatiti.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.