Finantare de 20 milioane euro pentru afacerile inovatoare din Romania, Bulgaria si Letonia

Bani-pixabay.jpg

Comisia Europeana a semnat vineri, 28 septembrie, doua acorduri cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) privind un pachet cuprinzator de finantare, consultanta si masuri care sa promoveze tehnologiile verzi. In valoare de 20 milioane euro, programul-pilot vine in sprijinul IMM-urilor si a companiilor cu capitalizare medie.

Comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, stiinta si inovare, a declarat: “Acest nou parteneriat cu BERD, care ne incanta, ne permite sa contribuim la finantarea inovatiei in IMM-uri din tari deficitare in ce priveste investitiile in domeniul inovarii. Eforturile noastre comune vor da un impuls economiilor Letoniei, Romaniei si Bulgariei pentru competitivitate si crestere.”

Programul include doua acorduri, prin care vor fi acordate granturi prin programul european pentru cercetare si inovare, Orizont 2020:

  • un acord in valoare de 12,5 milioane euro, prin care companiile inovatoare din Romania vor fi ajutate sa devina mai competitive;
  • un acord in valoare de 7,5 milioane euro, pentru servicii de consultanta in ce priveste inovarea si pregatirea companiilor pentru finantarea directa oferita de BERD.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.