Finanțare de 3,8 milioane de euro pentru proiectul transfrontalier Râu Curat-Dunărea prin Programul România-Ucraina

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a semnat astăzi, 28 iunie 2019, contractul de finanțare pentru proiectul Râu Curat-Dunărea, care va fi implementat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Liderul proiectului este Consiliul Local al orașului Izmail (Ucraina), care va derula activitățile împreună cu Consiliul Județean Tulcea, Consiliul Regional Odessa (Ucraina) și cu Asociația pentru Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos” (România).

Proiectul, în valoare totală de 4,3 milioane de euro (din care 3,8 milioane de euro sunt fonduri europene), are o durată de 36 de luni și își propune reabilitarea sistemelor de canalizare ale zonei de frontieră a Deltei Dunării, în scopul prevenirii situațiilor de urgență provocate de activitățile umane. Astfel, vor fi reabilitate:

  • rețeaua de colectare și canalizare a orașului Izmail
  • rețeaua de canalizare a Spitalului Municipal Tulcea
  • două stații de tratare a apelor reziduale.

De asemenea, vor fi modernizate două stații de pompare a apelor uzate din orașul Izmail și vor fi pregătiți specialiști din ambele state care activează în domeniul prevenției, intervenției și educației cetățenilor în ceea ce privește dezastrele generate de activități umane.

„Astfel de obiective ajută foarte mult comunităţile locale şi sunt extrem de fericit că obiective vechi vor fi reabilitate prin acest proiect şi că doi parteneri de pe cele două maluri ale Dunării găsesc punţi de colaborare pentru a face bine oamenilor”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.