Finantare de la BERD pentru IMM-urile care contracteaza servicii de consultanta

BERD_steag.jpg

BERD_steagBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pune la dispozitia IMM-urilor, prin Programul Business Advisory Services (BAS) finantari pentru IMM-urile romanesti din toate domeniile.

Programul BAS cofinanteaza proiecte de consultanta diversificate, adaptate nevoilor de dezvoltare ale intreprinderilor.

BAS acorda prioritate unor domenii precum eficienta energetica si protectia mediului, sau proiectelor care vizeaza imbunatatirea managementului financiar al companiilor, pentru care plafonul de finantare este maxim (75%). Comparativ cu anii precedenti, a fost suplimentat procentul de finantare pentru companiile din Bucuresti si Ilfov.

Noutatea schemei de finantare din 2014 este introducerea unei categorii noi de servicii de consultanta eligibile in cadrul programului: Managementul financiar. Aceasta are ca scop facilitarea accesului IMM-urilor la finantare, managementul financiar deficitar fiind una din principalele piedici ale intreprinderilor mici in accesarea unor finantari avantajoase.

Studiu de caz

Zimbria este una din afacerile romanesti crescute cu sprijinul programului BAS Romania. Creat de compania Dru Agro in 2011 si dezvoltat in 2012 alaturi de BAS Romania, Zimbria este brandul care a adus specialitatile din carne si branzeturile de Covurlui de la Galati la Bucuresti, Ploiesti si chiar la Bruxelles. In decembrie 2013, produsele traditionale romanesti marca Zimbria au fost selectate sa reprezinte Romania la Comisia Europeana, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

BAS Romania a oferit sprijin financiar si tehnic pentru contractarea unui consultant local care sa dezvolte o solutie creativa de promovare a brandului Zimbria, in termen de strategie, comunicare si dezvoltare a portofoliului de produse. Valoarea totala a proiectului a fost de 12.600 euro, cu o cofinantare din partea BAS Romania in valoare de 6.300 euro.

La un an dupa finalizarea proiectului, evaluarea efectuata de BAS pentru a determina impactul a evidentiat o crestere cu 42% a cifrei de afaceri si o marire a retelei de magazine cu 4 unitati.

Document anexat:

Schema de finantare BAS 2014 (PDF)

Sursa: Basromania.ro

2 thoughts on “Finantare de la BERD pentru IMM-urile care contracteaza servicii de consultanta”

 1. Raileanu spune:

  Imi puteti mentiona cateva firme care ofera consultanta si lucreaza si prin aceasta finantare? Multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,
   Va recomand sa completati acest formular http://cerere.finantare.ro/cerere-finantare.html pentru a intra in legatura cu un consultant specializat care va va spune care sunt pasii de urmat.
   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.