BCR acorda credite avantajoase agricultorilor

BCR, credite, agricultori, APIA, FGCR, subventii, beneficiari, adeverinta

“BCR acorda credite pe termen scurt agricultorilor care urmeaza sa primeasca de la bugetul de stat subventii in cadrul schemelor de sprijin financiar pe suprafata, pentru sectorul vegetal si zootehnic si respectiv in cadrul platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic. Dobanzile sunt extrem de avantajoase, in anumite cazuri fiind chiar zero”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

Totodata, BCR a incheiat cu FGCR conventii bilaterale pentru garantarea in proportie de 50% a acestor categorii de credite.

Beneficiarii de subventii APIA pot obtine de la BCR credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatii curente, in valoare totala de pana la 70% din subventia ramasa de incasat de la APIA in cazul schemei de sprijin pentru suprafata, respectiv pana la 90% din subventia APIA ramasa de incasat in cazul shemei de sprijin financiar pentru sectorul vegetal si zootehnic si al platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic.

Aceste trei tipuri de imprumuturi de la BCR pot fi obtinute de producatori agricoli, persoane fizice sau juridice care prezinta Adeverinta de inregistrare fermier emisa de APIA prin care se confirma eligibilitatea acestora la obtinerea finantarii.

Beneficiari de subventii APIA se pot adresa oricarei unitati din reteaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

Sursa: Banca Comerciala Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.