Finantare de la stat pentru tineri: Cum pot primi debutantii in afaceri 10.000 de euro pentru proiecte

leiIntreprinzatorii in varsta de pana la 35 de ani pot depune planurile de afaceri in cadrul Programului de sprijinire a debutantilor in afaceri, prin care pot beneficia de finantare de pana la 10.000 de euro si pentru care este alocat in acest an un buget de 25 milioane de lei.

Finantarea acopera 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care solicitantul face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei.

Totodatul, statul acorda garantii prin Fondul National de Garantare al Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii pentru creditele contractate de tinerii intreprinzatori in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

Mai multe detalii: Mediafax

One thought on “Finantare de la stat pentru tineri: Cum pot primi debutantii in afaceri 10.000 de euro pentru proiecte”

 1. Balici Mihai spune:

  Acest fond este fara succes din start , din mai multe motive
  -se cere un plan de afaceri , similar cu firma Boeing , cred ca cei ce l-au conceput ,nici ei nu stiu sa il faca
  -un consultant pentru asemenea plan trebuie sa ii ceara o suma destul de mare , cu toate ca valoarea proiectului este foarte mica
  -apoi care tanar are 10.000 de euro sa contribuie , ca la banca sunt slabe sperante sau il plimba , de ii piere cheful de afacere
  Felul cum este conceput , din start va avea foarte putini solicitanti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.