Finantare de peste 34 milioane de euro pentru lucrarile de extindere a Magistralei 4 de metrou, intre Parcul Bazilescu si cartierul Straulesti

metrou-sofia-aeroport.jpg

Faza a doua a proiectului ce vizeaza lucrarile de extindere a Magistralei 4 de metrou, intre Parcul Bazilescu si cartierul Straulesti va primi finantare in valoare de 34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, dupa ce comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat aceasta alocare, se arata intr-un comunicat de presa al Reprezentantei Comisiei Europene in România.

”Acest proiect finantat de Uniunea Europeana promoveaza mobilitatea urbana durabila, reducerea poluarii in Bucuresti. Extinderea metroului va avea efecte pozitive atât pentru afacerile locale, cât si pentru dezvoltarea turismului, iar locuitorii capitalei vor avea conditii mai bune de transport. Sper, sincer, ca aceasta decizie va duce la accelerarea lucrarilor, astfel incât cetatenii Bucurestiului sa poata beneficia de serviciile metroului Bazilescu — Straulesti, dupa martie 2018, cel putin”, a declarat Cretu.

Alocarea a peste 34 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului Magistralei 4 de metrou din Bucuresti vizeaza lucrarile de extindere a liniei, intre Parcul Bazilescu si cartierul Straulesti, in sectorul 1 al Capitalei. intregul proiect urmareste construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou si a doua statii de metrou — Laminorului si Straulesti.

Potrivit comunicatului citat, lucrarile pentru faza a doua a proiectului urmeaza sa fie finalizate pâna in luna martie 2018.

Faza intâi a proiectului ”Magistrala 4. Racordul 2. Sectiunea Parc Bazilescu (Ps Zarea) — Straulesti” a fost aprobata in iunie 2016, iar suma alocata prin Fondul de coeziune a fost de 55,2 milioane de euro din exercitiul bugetar 2007-2013.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.