Finantare nerambursabila pentru proiectele culturale si sociale ale ONG-urilor din Iasi

loc-de-joaca.jpg

Consiliul Judetean Iasi va acorda ONG-urilor din Iasi fonduri nerambursabile pentru activitati nonprofit de interes judetean (doar pentru proiectele culturale si proiectele sociale).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 30.06.2015
Buget alocat: 500.000 lei

Aceste fonduri nerambursabile se vor acorda prin Programul anual de finantare a proiectelor culturale si proiectelor sociale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005.

Sume alocate pentru acest program

loc de joacaSuma alocata in anul 2015 din bugetul Judetului Iasi este in valoare de 500.000 lei, repartizata defalcat, dupa cum urmeaza: in valoare de 200.000 lei, alocata proiectelor culturale, respectiv in valoare de 300.000 lei, alocata proiectelor sociale.

Pentru proiectele culturale privind editarea cartilor, revistelor altor tipuri de publicatii (suplimente literare sau stiintifice, periodice, cataloage etc.) avand caracter literar – artistic sau tehnico – stiintific, editate pe orice tip de suport, valoarea maxima de finantare a unui proiect nu va depasi suma de 15.000 lei, iar pentru alte proiecte culturale valoarea maxima de finantare a unui proiect nu va depasi suma de 25.000 lei.

Pentru proiectele sociale valoarea maxima de finantare a unui proiect nu va depasi suma de 25.000 lei.

Beneficiarii directi ai Programului sunt solicitantii (persoane fizice sau juridice fara scop patrimonial  – asociatii ori fundatii din Iasi constituite conform legii – sau culte religioase recunoscute conform legii, care desfasoara activitati culturale sau sociale, care depun o propunere de proiect si carora li se atribuie un contract de finantare nerambursabila in urma aplicarii procedurii selectiei publice de proiecte.

Proiecte care vor primi finantare

(1) Proiecte culturale:
a) Cultura scrisa, cu exceptia tipariturilor de informare publicitara, publicatiilor de moda, de decoratiuni interioare, de sport, de informare din domeniul televiziunii si al radiodifuziunii, cotidienilor sau periodicelor care nu au incidenta cu domeniul de referinta prevazut la art. 2 pct j), din prezentul Ghid, almanahurilor, horoscoapelor, calendarelor, publicatiilor pornografice, celor destinate jocurilor de noroc si publicatiilor de rebus, precum si a celor care contravin legii, ordinii publice si bunelor moravuri;
b) alte proiecte culturale, cu exceptia celor care contravin legii, ordinii publice si bunelor moravuri.
(2) Proiecte sociale, cu exceptia celor care contravin legii, ordinii publice si bunelor moravuri.

Finantarile nerambursabile vor fi insoțite de o contributie, in numerar, din partea Beneficiarului, alcatuita din cofinantarea de minim 10% din valoarea totala eligibila a proiectului si din valoarea totala neeligibila a proiectului, justificata prin extras de cont semnat si stampilat de banca emitenta.

Termenul limita de depunere a proiectelor de catre solicitanti este 30 iunie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: CJ Iasi
Finantator: CJ Iasi

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.