Finantare nerambursabila UE pentru drumul dintre Sibiu si Sighisoara

drum-fonduri-europene.jpg

drum-fonduri-europeneA fost aprobata, de catre Comisia Europeana, plata pentru reabilitarea DN 14 – parte din Programului Operational de Transport (suma de 40,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune).

In proiectul aferent, circa 80 de kilometri din drumul national ce leaga orasele Sibiu si Sighisoara au fost reabilitati.

Valoarea totala a proiectului este de 47,9 milioane de euro, din care 85% reprezinta cofinantarea din FEDR.

Lucrarile de reabilitare a DN14 au fost incluse initial, in 2006, pe lista drumurilor nationale din Romania ce urma sa fie reabilitate in cadrul unui program cu finantare din partea BEI si cofinantare de la bugetul de stat. Autoritatile romane au decis ulterior ca, in locul imprumutului de la BEI, sa solicite pentru aceste proiecte bani din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Cererea pentru finantare FEDR a DN 14 a fost facuta in decembrie 2014, iar ultimele documente au fost depuse la CE in a doua jumatate a lunii iulie 2015. La momentul in care Romania a depus solicitarea pentru finantarea cu fonduri europene, lucrarile de reabilitare a DN 14 erau aproape finalizate.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.