Finantare pentru startup-uri in faza de crestere: S-a lansat un fond de investitii de 375 de milioane de dolari

dollar-1362244_960_720_0.jpg

Firma de capital de risc din Londra Eight Roads Ventures a lansat al treilea fond de investitii pentru Europa, de 375 milioane de dolari, pentru a ajuta startup-urile europene si din Israel sa creasca.

Fondul de investitii intentioneaza sa sprijine un numar total de 15-20 de companii, cu o dimensiune medie a investitiilor de 10 milioane pana la 30 milioane de dolari, in afaceri din Europa care dezvolta software-uri pentru intreprinderi, aplicatii fintech si tehnologie pentru digitalizarea domeniului sanatatii.

De la lansarea primului sau fond de investitii european in 2010, Eight Roads Ventures a investit in afaceri precum firma de analiza pentru marketeri din Israel — AppsFlyer si site-ul de vanzare de mobila — Made.com — din Londra.

Lansarea fondului de 375 de milioane de dolari vine dupa ce si alte astfel de companii europene au anuntat ca vor investi in startup-uri, scrie Bloomberg. Anul trecut, Atomico, condus de Niklas Zennstrom, a lansat un fond de 765 milioane de dolari, iar in 2016 Accel Partners a anuntat ca are disponibili 500 milioane dolari pentru investitii in startup-uri din Europa.

Davor Hebel, managerul fondului de investitii european, a afirmat ca Eight Roads Ventures cauta afaceri care au trecut deja de o serie de finantari si au avut pana la 50 de angajati, dar au intentionat sa creasca la 1.000 de angajati sau mai mult.

Potrivit managerului, exista mai putine fonduri de investitii care sa sprijine afacerile aflate in acest stadiu in Europa si in Israel, in comparatie cu cele care sunt la inceput de drum. Exista, de asemenea, o diferenta de competente in Europa in ceea ce priveste know-how-ul pentru a construi companii de tip scale-up, a mentionat managerul.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.