Reducerea costurilor energetice la doua unitati medicale din judetul Brasov prin proiecte europene de reabilitare termica

Maternitate-BV-1.jpg

Inca doua proiecte de finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, destinate imbunatatirii gestionarii energiei si reducerii consumurilor din Regiunea Centru, au fost semnate azi, 20.03.2018, la sediul Consiliului Judetean Brasov, avand ca beneficiar direct aceasta institutie reprezentativa pentru judetul Brasov, iar ca beneficiari indirecti, pacientii si medicii de la Spitalul de Ginecologie din Brasov si de la Unitatea de Pneumoftiziologie Sanpetru.

Presedintele Consiliului judetean brasovean, Adrian Vestea si directorul general ADR Centru, Simion Cretu, au semnat contractele de finantare pentru proiectele ”Modernizare, dotare si eficientizare energetica a corpului S+P+7+M si corp extindere (de legatura) existent intre corpul nou si corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie ”Dr. I.A. Sbarcea” Brasov” si ”Reparatii capitale, modernizare si eficientizare energetica a Unitatii de Asistenta medico-sociala de Pneumoftiziologie Sanpetru”, proiecte a caror valoare totala cumulata este de peste 35 milioane lei. Cele doua cereri de finantare sunt finantate prin Prioritatea de Investitii 3.1.B ce vizeaza sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice si peste 24,5 milioane lei din suma totala reprezinta fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

”Judetul Brasov trebuie sa se dezvolte cu aceste resurse financiare nerambursabile, din fonduri europene. Am semnat contracte de finantare pentru reabilitarea drumurilor judetene, suntem implicati in reabilitarea termica, in vederea eficientizarii consumurilor si pentru reducerea costurilor prin aceste proiecte destinate modernizarii cladirilor publice si pregatim proiecte pentru dezvoltare locala, in beneficiul cetatenilor judetului. Poate ca in perioada precedenta nu s-au realizat foarte multe proiecte in judetul nostru, dar in acest moment avem semnate contracte in valoare totala de peste 65 milioane euro, din care aproape 61 milioane euro sunt sume nerambursabile. La Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, investitiile au demarat in perioada 2007-2014, cu un proiect mai mic, de modernizare si echipare a ambulatoriului, a carui valoare a fost putin peste 2 milioane lei. Acum, numai in Unitatea de Pneumoftiziologie de la Sanpentru investim de patru ori mai mult, in timp ce, pentru ceea ce ne propunem la Spitalul ”Dr. Sbarcea” avem nevoie de peste 26,5 milioane lei, de zece ori mai mult ca in urma cu sapte ani!

In cadrul Unitatii Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sanpetru sunt internati in prezent 90 de pacienti, majoritatea cazuri sociale, diagnosticati cu boli pulmonare si pneumologice. Lucrarile de reparatii si consolidare, de recompartimentare, modernizarea si eficientizarea energetica a corpului de cladire C1 din cadrul incintei Unitatii de la Sanpetru, vor determina scaderea cheltuielilor legate de incalzire, concomitent cu cresterea confortului termic in institutie, ceea ce inseamna implicit alinierea la standardele europene in asigurarea calitatii serviciilor de tip medico-social.

Sursa: ADR CENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top