Finantare pentru startup-urile care utilizeaza Google Assistant

google-on-your-smartphone-1796337_960_720_3.jpg

Google a anuntat ca lanseaza un nou program prin care va investi bani si alte resurse in startup-urile aflate in stadiu incipient, care dezvolta aplicatii in ecosistemul Google Assistant.

In mod normal, companiile anunta astfel de programe pentru a dezvolta un ecosistem in jurul unui produs nou.

Pe langa bani, Google va lucra direct cu startup-urile pentru a le oferi mentorat si consultanta din partea inginerilor, managerilor de produse si expertilor in proiectare, potrivit unei postari pe blogul companiei. De asemenea, startup-urile din program vor avea acces rapid la functii si instrumente noi si la platforma Google Cloud.

“Vom investi cat mai mult cu putinta si ne vom concentra pe sprijinirea intreprinderilor noi in acest spatiu in curs de dezvoltare (…) si nu oferim doar capital de investitii. Suntem dornici sa colaboram cu firmele noi si sa valorificam punctele forte ale companiei noastre pentru a ajuta aceste produse sa vina pe piata pentru succes”, a spus Nick Fox, vicepresedinte in cadrul departamentului de dezvoltare a asistentului Google.

Primele startup-uri finantate prin acest program includ GoMoment — un serviciu de administrare pentru hoteluri — si Edwin — o aplicatie pentru invatarea limbii engleze care foloseste inteligenta artificiala.

Website

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.