Finantare prin POS Transport pentru Aeroportul Craiova

Aroport_pasageri.jpg

Aroport_pasageriAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Transport” 2007-2013 si Regia Autonoma Aeroportul Craiova au semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, contractul de finantare pentru proiectul “Reabilitarea infrastructurii de miscare a Aeroportului Craiova”.

Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea pistei existente si a bretelei de acces la aceasta, precum si realizarea unei platforme de imbarcare-debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de 8 aeronave si a unui sistem de balizaj luminos, toate aceste lucrari fiind corespunzatoare normelor Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (ICAO) si Reglementarilor Aeronautice Civile Romane RACR.

Proiectul are un buget total de 107.918.134 de lei, din care 66.173.391 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial “Transport “2007-2013, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat si prin contributia R.A Aeroportul Craiova. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre R.A. Aeroportul Craiova.

Lucrarile vor fi demarate anul acesta si, potrivit calendarului de implementare, ar urma sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2015.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, Domeniul major de interventie 2.4 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian”.

Sursa: AM POST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.