Finantarea sectorului de tamplarie

Odata cu lansarea programelor operationale de finantare a sectorului industrial, iata ca si sectorul de tamplarie si alte activitati din acest sector pot  fi finantate prin intermediul Fondurilor Nerambursabile.

In cadrul Programului Operational Sectorial – „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa Prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, domeniul major de interventie D1.1 Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM, Operatiunea – Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intagibile, se pot finanta urmatoarele categorii de activitati:

-crearea unei noi unitati de productie (fabrica/sectie/instalatie);

-extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie;

-diversificarea productiei unei unitati existente, pentru lansarea de noi produse sau servicii.

-consultanta specifica si instruire specializata strict legata de activitatile investitiei specificate mai sus;

-modernizarea intreprinderii, inclusiv schimbarii in procesul tehnologic existent, adica inlocuirea unor echipamente, automatizarea sau mecanizarea unor activitati din procesul de productie, echipamente pentru protectia mediului inconjurator si reciclarea deseurilor din procesele de productie.

Acestea sunt pricipalele directii in care firmele de tamplarie sau geam termopan pot accesa resurse financiare nerambusabile pentru dezvoltare, echiparea vechilor ateliere sau fabrici cu tehnologii sau echipamente ultramoderne sau pentru a crea altele noi cu care sa inceapa o noua ofensiva pe piata produselor de tamplarie sau geam termopan.

Trebuie sa precizez de la inceput ca nu se finanteaza activitati de constructie a unui atelier sau fabrici fara a achizitioana echipamente, utilaje sau masini. Mai trebuie spus ca odata cu constructia si achizitionarea de echipamente se pot crea si resurse pentru a instrui personalul operativ, pentru a cumpara software legat de activitatile pentru care se obtine finantarea. 

Fondurile nerambursabile sunt destinate numai pentru dezvoltare, nu pentru a achizitiona terenul  pe care urmeaza a se construi un atelier sau fabrica.

Iata o opurtunitate care sa ivit, odata cu venirea acestor fonduri. Nu trebuie decat profitam de aceasta oportunite ivita, sa muncim pentru a realiza proiecte care sa intruneasca conditiile impuse, sa le depunem in termenul prevazut si dupa care sa implemetam tehnologiile in noile ateliere care vor realiza produse conform normelor europene si pe care sa fie aplicat marcajul CE.

Nu ne ramane decat sa ne apucam de treaba.

Andrei Victor

Victor Andrei

Victor Andrei

Sunt absolvent de invatamant superior de lunga durata in cadrul UPB, promotia 1995, la facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor, licentiat in domeniul Turnarii metalelor. Am studii de master in cadrul UPB, SNSPA Bucuresti masterul Managementul Proiectelor cu finantae europeana, iar in cadrul ASE Bucuresti masterul Managementul Riscului in Afaceri Internationale

2 Replies to “Finantarea sectorului de tamplarie”

  1. victorandrei spune:

    Da, nu intra dar pot fi recuperate sau amortizate mai tarziu.

  2. Deak Maria spune:

    Buna ziua,

    Daca inteleg bine, cheltuieli legate de aplicarea marcajului CE (inclusiv cele legate de incercarile de laborator cerute de SR EN 13830), nu intra in categoria activitatilor eligibile din cadrul fondurilor nerambursabile posibil a fi accesate in cadrul POS CCE.

    Va multumesc,
    ing Maria Deak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top