Finantari BT Leasing pentru firmele romanesti printr-un imprumut de 20 milioane euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est

Banca-Transilvania-1_2_1.jpg

Firmele romanesti vor putea obtine finantare prin BT Leasing dupa ce Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un imprumut de 20 milioane euro companiei pentru a sustine afacerile micro si mici, potrivit unui comunicat de presa.

Subsidiara a Grupului Financiar Banca Transilvania, BT Leasing ofera solutii financiare dedicate sustinerii afacerilor antreprenorilor locali.

Imprumutul are scopul de a contribui la succesul business-urilor in sine, de a incuraja investitiile si de a sustine dezvoltarea economica a Romaniei.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost initiat de catre KfW Development Bank (KfW) cu sprijinul financiar a Ministerului Federal pentru Cooperare Economica si Dezvoltare din Germania (BMZ) si a Comisiei Europene. Scopul sau este de a stimula cresterea economica si prosperitatea in tari precum Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Ucraina si Turcia. Deoarece accesul la finantare reprezinta un factor cheie in ceea ce priveste dezvoltarea segmentelor antreprenoriale micro, mici si medii, EFSE se focuseaza pe sustinerea sectoarelor financiare locale in scopul imbunatatirii abilitatii acestora de a oferi finantari adecvate si sustenabile.

Initiat de catre Banca de Dezvoltare KfW (KfW) in data de 15 decembrie 2005 ca urmare a patru programe multi-donatie coordonate de catre aceasta, EFSE reprezinta primul parteneriat public-privat de acest gen si totodata primul fond de development finance administrat privat care a mobilizat finantare privata destinata IMM-urilor in regiunea tinta.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.