Finantari de 4.000.000 de lei in programul cultural „Bucuresti – Orasul in-vizibil”

bucuresti.jpg

Artistii independenti cu idei de proiecte originale, menite sa puna in valoare cultura orasului Bucuresti, au din luna martie mai multe sanse sa isi vada materializate visurile. Cei interesati pot aplica la programul de finantare nerambursabila Bucuresti – Orasul in-vizibil, lansat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 13.04.2016
Buget total: 4.000.000 de lei

 Prioritatile de finantare in anul 2016 au in vedere ofertele culturale care:

• pun in valoare identitatea culturala locala si modalitatile de integrare a acesteia in spatiul european;
• utilizeaza arta ca mijloc de regenerare a comunitatilor locale si activarea urbana;
• pun in valoare cladiri, monumente, spatii publice, zone relevante pentru identitatea si istoria locala / comunitara;
• ofera fiecarui copil/tânar, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, in interiorul sau in afara scolii;
• incurajeaza participarea generalizata si echilibrata a tuturor cetatenilor la sistemul cultural, in special a locuitorilor din zonele periferice ale capitalei;
• promoveaza schimbul de experienta intre creatori/organizatii care dezvolta oferte culturale de calitate si noi tipuri de public.

Temele programului:

  • Pierdut si regasit – sintagma trimite la unul dintre avatarurile invizibilitatii, memoria. In cadrul programului de finantare se vor dezvolta oferte culturale care sa puna in evidenta istoria pierduta/uitata/invizibila a orasului si memoria colectiva a locuitorilor, precum si legaturile pierdute cu Balcanii si cu restul Europei.
    Periferii. Inauntru-inafara – conceptele trateaza ideea de periferie din punct de vedere geografic, identitar si cultural. Directiile de dezvoltare propuse pentru aceasta tema: urmarirea traseelor de migratie, pentru care Bucurestiul este fie origine, fie destinatie; reconectarea locuitorilor cu realitatile orasului in care traiesc, cum sunt minoritatile si comunitatile marginalizate, dezavantajate, urmarindu-se, astfel, contestarea stereotipurilor de perceptie.
  • Microtopii – termenul face referire la fragmentarea structurala a orasului, asa cum se reflecta ea in spatiul fizic, in tesutul urban, in reteaua de transport, in mediul cultural segregat si in scena artistica independenta, in comunitatile izolate. In toate aceste micro-teritorii exista energii si potential care trebuiesc valorificate.

Vor fi acordate finantari nerambursabile pentru oferte culturale ce se vor derula exclusiv in Bucuresti, in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si data de 15.11.2016.

Bugetul disponibil pentru aceasta sesiune este de 4.000.000 lei, pentru urmatoarele domenii culturale:

Arte vizuale (pictura, sculptura, grafica, arte decorative, fotografie, video-art, instalatii, colaj, arta textila, design, arhitectura, proiecte curatoriale);
Artele spectacolului (teatru, dans, muzica * );
• Film (numai festival);
Educatie culturala**

Suma maxima ce poate fi solicitata pentru o oferta culturala este de 70.000 lei.

Pot solicita finantare nerambursabila persoane fizice autorizate, asociatii, fundatii, institutii publice de cultura infiintate in conditiile legii romane altele decat cele din subordinea PMB, care deruleaza activitati culturale, care indeplinesc conditiile de eligibilitate prevazute in Regulamentul de acordare a finantarilor nerambursabile pentru proiecte si actiuni culturale, aprobat prin Decizia nr. 19/10 martie 2016 a directorului Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB.

Acordarea finantarii nerambursabile este conditionata de existenta altor surse de finantare, proprii si/sau atrase de beneficiar, care pot fi asigurate in numerar. Contributia proprie a solicitantului trebuie sa fie de minimum 20% din totalul cheltuielilor.

Nu pot solicita finantare nerambursabila institutiile finantate de la bugetul local, respectiv institutiile din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti.

Documentatia de solicitare a finantarii se va completa online accesand platforma de aplicare, pana la data de 13 aprilie 2016, orele 17: 00, cu respectarea ”Ghidului instructiunilor pentru utilizarea platformei” pus la dispozitie de ARCUB. Aplicantii care vor intampina probleme tehnice in acest demers, pot solicita suport la adresa de e-mail[email protected] iar pentru probleme administrative, se pot adresa la [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Regulamentul de finantare

Website-ul programului

 
Sursa: ARCUB

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top