Finantari de la Consiliul Judetean Iasi pentru ONG-uri care desfasoara proiecte culturale

Iasi_Centru.jpg

Iasi_CentruConsiliul Judetean Iasi lanseaza programul anual de finantare a proiectelor din domeniul culturii – respectiv cultura scrisa si proiecte cultural-educative. Cererile reprezentantilor societatii civile pot fi depuse pana pe 20 aprilie.

Suma alocata in acest an de Consiliul Judetean Iasi pentru finantarea nerambursabila a proiectelor societatii civile este de 600.000 lei, cu 100.000 de lei mai mare fata de cea alocata in 2013. Sper sa avem proiecte cat mai utile pentru Judetul Iasi“, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Acest program este organizat in conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare.

Selectia proiectelor culturale si proiectelor sociale, care vor primi finantare nerambursabila din bugetul Consiliului Judetean Iasi pe anul 2014, adoptat prin Hotararea Consiliului Judetean Iasi nr.36 din 30.01.2014, se va face intr-o singura sesiune pentru anul in curs. Selectia este realizata de catre Comisia de evaluare si selectionare, special constituita, in conformitate cu prevederile legale mai sus mentionate, prin Hotararea Consiliului Judetean Iasi nr. 135 din 25.04.2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Suma alocata in 2014 din bugetul Judetului Iasi – Consiliul Judetean Iasi, pentru finantarea nerambursabila a proiectelor culturale si proiectelor sociale este in valoare de 600.000 lei, repartizata defalcat, dupa cum urmeaza:

  • 300.000 lei pentru proiecte culturale din care:
  1. 100.000 lei  pentru cultura scrisa;
  2. 200.000 lei pentru alte proiecte culturale.
  3. 300.000 lei pentru proiecte sociale.

Cuantumul contributiei de la bugetul Consiliului Judetean Iasi este:

  • Pentru proiecte culturale:
  1. Pentru cultura scrisa – maxim 90 % din valoarea totala a finantarii, dar nu mai mult de 15.000 lei;
  2. Pentru alte proiecte culturale – maxim 90 % din valoarea totala a finantarii, dar nu mai mult de 25.000 lei.
  • Pentru proiecte sociale – maxim 90 % din valoarea totala a finantarii, dar nu mai mult de 25.000 lei.

Finantarile nerambursabile vor fi completate de o contributie in numerar din partea beneficiarului, alcatuita din cofinantarea de minim 10% din valoarea totala a finantarii si valoarea neeligibila a proiectului.

In cazul in care plafonul maxim acordat de Consiliul Judetean Iasi (15.000 lei, respectiv 25.000 lei) reprezinta mai putin de 90% din valoarea totala a finantarii, cofinantarea ce revine beneficiarului va fi calculata, in mod corespunzator, la aceste plafoane, astfel incat sa acopere diferenta pana la 100%.

De asemenea, suma alocata din bugetul Consiliului Judetean Iasi aceluiasi solicitant in baza mai multor proiecte propuse si selectionate nu poate depasi o treime (1/3) din fondul total alocat in anul 2014 pentru finantarea nerambursabila a proiectelor.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul Consiliului Judetean Iasi.

Sursa: Consiliul Judetean Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.