4 miliarde de euro pentru 40 de proiecte de mediu

Fondurile structurale si de coeziune finanteaza si “primenirea” mediului inconjurator in Romania. Astfel, 4 miliarde de euro vor fi gestionate de Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) pentru alinierea conditiilor de mediu la cele europene. Majoritatea acestei sume va fi investita in continuarea unor proiecte de mediu de anvergura.

O prioritate a Ministerului Mediului in ultimul timp a fost realizarea portofoliului de proiecte cu care sa plece la drum in momentul cand Romania va putea accesa fondurile structurale si de coeziune. Astfel, portofoliul de proiecte pentru perioada 2007 – 2013 cuprinde deja 40 de proiecte.

Aceste proiecte au fost incepute sub programul ISPA. Sunt proiecte de mare anvergura care vizeaza doua domenii largi: gestionarea deseurilor si reabilitarea infrastructurii de apa.

Banii vor fi investiti in reabilitarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa, sistemelor de canalizare si a sistemelor de tratare a apelor uzate, extinderea retelelor de apa curenta, managementul integrat al deseurilor, reabilitarea unor statii de epurare, imbunatatirea sistemelor de tratare a apei potabile, etc. Proiectele se desfasoara in 29 de judete ale Romaniei.

Prioritatile de mediu pentru perioada 2007-2013 se regasesc in cele 6 axe prioritare din Programul Operational Sectorial pentru Infrastructura de Mediu (POS Mediu). Proiectele din domeniile stabilite de cele 6 axe vor fi finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune. MMGA este Autoritatea de Management pentru POS Mediu.

Sursa: Eu-ro Newsletter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.