Finantari de pana la 3 milioane Euro pentru startup-uri si firme romanesti din IT

finantari-firme-IT_0.jpg

GapMinder, fond de investitii de capital de risc care vizeaza startup-uri inovatoare din Romania, isi anunta intrarea pe piata locala, cu un buget initial de 26 milioane de euro. Fondul va investi in urmatorii ani in firme aflate in faza de seed sume de pana la 1 milion de euro si, potential, inca 3 milioane de euro per firma in runde ulterioare, precum si in start-up-uri aflate la prima runda de investitii sau in faza de accelerare, in care investitiile vor fi de pana la 100.000 euro. Cine poate sa aplice pentru aceste finantari.

Sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potential ridicat de expansiune internationala, din domenii precum cele ale serviciilor IT si software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, solutii IT pentru sanatate, FinTech etc.

Pentru selectia start-up-urilor eligibile, GapMinder va sustine si programul de accelerare Techcelerator in Bucuresti si Cluj. Pentru ca prima runda de evaluari in vederea potentialelor investitii sa aiba loc cat mai rapid, in perioada urmatoare va incepe preselectia start-up-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice start-up de tehnologie in cautare de finantare se poate inscrie in cadrul acestui program.

”Ecosistemul start-up-urilor inovatoare de tehnologie din Romania are un potential extraordinar si este deseori neglijat, asadar ne-am propus sa il sustinem investind in solutii de viitor, in proiecte si companii ce pot fi dezvoltate si pe plan international. Noi le ajutam sa creasca punandu-le la dispozitie capitalul necesar, dar si experienta vasta a mentorilor din program”, afirma Dan Mihaescu, Founding Partner GapMinder.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.