Finantarile pentru afacerile din mediul rural si tinerii fermieri depind de un soft

tineri_fermieri.jpg

sondaj_fermieri_latUrmatoarele linii de finantare a tinerilor fermieri si a antreprenorilor non-agricoli de la sate ar urma sa fie lansate incepand cu martie 2016, pentru ca intre timp autoritatile trebuie sa realizeze, cu firmele IT contractate, un nou modul pentru depunerea online a proiectelor.

De asemenea, Ministerul Agriculturii lucreaza in acest moment la un calendar al lansarii liniilor de finantare PNDR pe anul 2016, dar si acest calendar ar putea fi emis cel tarziu in ianuarie 2016, tocmai pentru ca trebuie realizat sistemul informatic.

Modulul informatic pentru viitoarele linii de finantare PNDR urmeaza sa fie realizat de consortiul de firme SIVECO-Teamnet, dupa semnarea unui contract de achizitii publice, in baza unui acord cadru mai vechi incheiat de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) in asocierea cu firme IT.

In vechiul PNDR (2007-2013), circa 13.000 de tineri fermieri au fost sprijiniti cu bani europeni, in cadrul masurii destinate instalarii tinerilor agricultori la sate.

Sursa: Pagina de Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.