Finanțările prin aippimm – ”decât” fond și formă

Astăzi au publicat ”LISTA APLICANTI LA SCHEMA DE MINIMIS instituita prin HG 274/2013”, cu mențiunea ”Lista dosarelor ADMISE DE PRINCIPIU LA FINANTARE in cadrul Schemei va suferi completari ulterioare, pe masura finalizarii verificarilor.” = adică în limita a 136 caractere, și atât! – mă refer la forma comunicatului. Căci despre fond:

Dacă o să vă întrebați de ce sunt admise doar câteva proiecte, n-aveți ”decât”… sigur, sigur, lista e provizorie…

Dacă o să vă întrebați de ce vor fi implementate doar în mediul rural, știu să vă răspund – conform grilei de evaluare, ”decât” așa făceau 100 de puncte (cu 5 noi angajati etc.)

Dacă o să vă întrebați de ce lista cu admise se termină la RUE 686, atâta timp cât sunt cu 100 puncte până la RUE 843, n-aveți ”decât”… sigur, sigur, lista e provizorie…

Dacă o să vă întrebați de ce lista cu respinse la verificarea documentației se termină la RUE 681, la pagina 4/8, , n-aveți ”decât”… sigur, sigur, lista e provizorie…

Dacă o să vă întrebați de ce au publicat listele în această formă, fără alte explicații, cred că v-am răspuns ”adică în limita a 136 caractere, și atât!”; în rest n-aveți ”decât” să presupuneți… sigur, sigur, lista e provizorie…

Mai există un/o (aici nu m-am decis nici eu fiind suficient de bulversat) ”decât” fond și formă:

Au publicat anularea unui articol din procedură destul de important pentru solicitanți – http://www.aippimm.ro/files/articles_files/56/6116/modificare-procedura-comert-servicii-2014.doc

Dacă o să vă întrebați pe fond, cât de ”tardiv de târzie” este publicarea, n-aveți ”decât”; și doar dacă citiți cu atenție data publicării în MO, data publicării pe site și calendarul lansării programelor…

Dacă o să vă întrebați pe fond, de ce un comunicat de tip .doc arată așa, n-aveți ”decât”!!! De departe este cea mai tare comunicare pe care am văzut-o în viața mea.

O seară bună tuturor!

Adrian Stoia

Adrian Stoia

In urma cu ceva timp, cineva m-a intrebat cu ce ma ocup. Pentru ca in acel context nu am vrut sa-i raspund direct, am ales o varianta evaziva – i-am spus ca sunt scriitor. La intrebarea Ce fel de scriitor? Am fost nevoit sa-i spun ca de fapt scriu proiecte/cereri de finantare pentru fonduri UE. Imediat persoana respectiva a aratat un interes deosebit fata de acest subiect (lucru de care m-am ferit – nu era nici locul nici momentul pentru asa ceva) si a inceput sa-mi spuna ca vrea o finantare pentru… NU SUNT PERFECT. Am scris proiecte care in urma evaluarii au obtinut rezultate bune dar si proiecte cu rezultate mai slabe (punctaj rezultat in urma evaluarii), in functie de client – si evident conteaza relatia cu acesta, modul in care este dispus sa furnizeze informatiile necesare – dar si inspiratia mea la momentul respectiv (ceea ce nu suna profesional dar nu sunt un robot si stiu ca nu sunt perfect).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top