Finantele au scos din Trezorerie 1,4 miliarde de lei pana vin banii de la UE pentru proiectele europene

Ministerul Finantelor a impru­mu­tat autoritatile care gestioneaza fondurile structurale de la UE cu 1,4 mld. lei in primul trimestru al anului pentru a asigura continuitatea platilor acor­date beneficiarilor.

Din aceasta suma s-au tras efectiv 1,16 mld. lei, banii provenind dintr-un fond de rezerva din Trezoreria statului. Valoarea cererilor de rambursare depuse la Bruxelles in trimestrul I se ridica la 1,42 mld. lei, fiind cu 22% mai mari decat sumele imprumutate din Trezorerie pentru fluenta platilor.

“Este practic un sistem de credite-punte prin care facem ca beneficiarii sa nu simta niciun moment lipsa de lichiditate la nivelul autoritatilor de management care poate aparea din cauza decalajelor in procesul de de­con­tare cu Bruxelles-ul. Acoperim astfel si o anumita sezonalitate, pentru ca mai departe in cursul anului fluxurile de rambursari incep sa curga si nu mai este nevoie de aceste credite care oricum se in­chid in doua-trei luni si nu au niciun impact la nivelul deficitului bugetar”, afirma Bogdan Dragoi, ministrul finantelor.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.