Cluj: 31 de milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Clujana

Proiect, Cluj, modernizarea spitalului, ADR Nord-Vest, fonduri nerambursabile

Valoarea totala a proiectului este de 31 milioane de lei, dintre care peste 25 de milioane de lei urmeaza sa fie asigurati din fonduri nerambursabile.

Potrivit unui comunicat de presa al Biroului mass-media al Primariei, proiectul vizeaza modernizarea si supraetajarea cladirii existente a ambulatoriului, suprafata totala rezultata fiind de peste 2.300 de mp. Totodata, se vor dota patru cabinete medicale specializate noi, de nefrologie, radiologie si imagistica medicala, de reumatologie si de medicina muncii.

Mai putin de asteptat pentru pacienti

Proiectul acopera si achizitia de echipamente medicale pentru dotarea cabinetelor de dermatologie, medicina interna, ginecologie, oftalmologie, psihiatrie, ORL, psihologie, chirurgie, endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie, hematologie inclusiv determinarea TA, reumatologie si medicina muncii.

“In urma acestei investitii se va reduce considerabil timpul de asteptare pentru pacient, va creste numarul de cazuri tratate intr-o zi si se va suplimenta personalul medical cu circa 45%, fata de numarul actual al angajatilor din ambulatoriu”, a declarat primarul Sorin Apostu, prin intermediul comunicatului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.