Firma de consultanta Power Land LTD a fost verificata de DNA Iasi

consultant1.jpg

Noi dezvaluiri in cazul perchezitiei Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi la sediul Centrului Regional de Plati pentru dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP). Firma de consultanta verificata alaturi de cei doi salariati ai institutiei, ce se ocupa cu gestionarea fondurilor europene, este Power Land LTD SRL.

Miercurea trecuta compania mentionata, detinuta de sotii Georgiana si Dumitru Stefan a fost vizitata de procurori. Potrivit administratorului Power Land LTD, reprezentantii DNA au descins si la domiciliul acestuia.

Eu va pot spune foarte simplu ca nu stiu ce au cautat acei oameni la mine in casa si in birou. Fac consultanta din anul 2008 de cand s-a demarat programul cu Fondurile Europene. Imi desfasor activitatea in continuare, am salariati, nu inteleg ce cauta“, a mentionat Dumitru Stefan. Reamintim ca miercurea trecuta la ora 6 dimineata, doi procurori DNA au demarat un control la CRPDRP Iasi.

Directorul institutiei a fost chemat de acasa sa asiste la perchezitie. Au fost vizati Ovidiu Volf de la serviciul Plati si Alice Hornea de la Achizitii. Procurorii au sigilat si ridicat calculatoarele celor doi avand loc perchezitii si la domiciliul acestora.

Tot miercuri au fost si la mine. Nu stiu ce vor, nu stiu ce cauta. Ii rog in fiecare zi sa-mi spuna dar ei imi spun ba ca nu se ocupa x de caz, ba ca trebuie sa vorbesc cu altcineva. Mi-au spus doar ca «o sa aflu». Cel mai bine vorbiti cu ei (n.r – cei de la DNA Iasi) ca sa aflati mai multe informatii“, a adaugat Stefan. Intrebat daca i-au fost ridicate documente sau bunuri din locuinta sau de la firma, acesta a refuzat sa ofere informatii suplimentare.

“Ziarul de Iasi” a incercat sa obtina un punct de vedere si de la oficialii DNA Iasi, dar acestia au refuzat sa ofere mai multe detalii. Numele lui Dumitru Stefan apare si in actionariatul societatii de consultanta Sinergis SRL.

Firma a ajuns in atentia unitatilor de control, Stefan, in calitate de administrator al firmei fiind acuzat de evaziune fiscala. Potrivit anchetatorilor in perioada octombrie 2007 – ianuarie 2009 acesta nu ar fi virat statului suma de 79.970 de lei, reprezentand contravaloarea impozitelor si contributiilor retinute pentru angajati. In noiembrie 2010, acesta a fost achitat dupa ce a platit integral prejudiciul creat.

Tot in anul 2010 firma a fost executata silit de catre Fisc, fiindu-i scos la vanzare apartamentul cu trei camere din Canta. Astazi cei doi soti locuiesc inca in acel apartament, unde atat Sinergis cat si Power Land LTD figureaza cu sediul social.

Procurorii DNA verifica atat proiectele depuse, firma de consultanta cat si atribuirea si decontarea banilor nerambusabili. Suspiciunile par a fi legate de faptul ca doar anumite firme castigau licitatiile, s-au decontat bani pentru lucrari nerealizate, iar cele mai multe proiecte aprobate erau realizate de catre anumite firme de consultanta.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.