Fond de investiţii cu bani europeni pentru firme IT: Cine poate obţine finanţare

fonduri-europene-inscriere.jpg

Investiţiile de tip venture capital au început să se facă simţite şi în rândul firmelor IT româneşti. Cum funcţionează în plan local acest tip de fonduri şi cum pot obţine startup-urile româneşti astfel de investiţii, ce criterii trebuie să îndeplinească şi câţi bani pot primi – într-o discuţie cu unul dintre cele mai mari fonduri cu capital de risc din România şi Fondul European de Investiții, una dintre instituţiile finanţatoare.

  • Până 200.000 de euro pentru startup-uri aflate în prim stadiu de dezvoltare sau de peste 1 milion de euro pentru firmele IT care au deja produse care se se comercializează, sunt investiţiile pe care le face GapMinder, un fond de investiţii de risc cu un buget total de 40 milioane euro.
  • Ecosistemul românesc de startup-uri are tot mai muţi bani pentru finanţare, multe proiecte IT noi, dar mai are de învăţat cum se face un plan de creştere a afacerii.
  • Topul criteriilor de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească firmele care vor investiţii
    Fondul European de Investiţii este principalul investitor al Gap Minder. Care este mecanismul prin care primesc bani managerii de fonduri.
  • Ce se întâmplă când startup-ul în care fondul a investit eşuează – câţiva paşi importanţi până la cazul extrem în care este declarat falimentul.

Ecosistemul românesc de startup-uri se relansează acum. El a fost creat şi crescut de mai mulţi ani de mai multe fornduri din regiune sau fonduri precum Catalyst, administrat de 3TS, creat printr-un prgram JEREMIE. A fost o perioadă în care nu au existat prea multe finanţări în piaţă.

În ultimii doi ani a început să se simtă mai multă energie în această parte – mai mulţi angel investors s-au grupat şi au susţinut ecosistemul, ceea ce este un lucru foarte bun. E nevoie de angel investors, sunt parteneri excepţionali pentru business-ul nostru.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.