Fond de investitii de 1 miliard dolari pentru startup-uri, de la Renault-Nissan-Mitsubishi

investitii-in-startup-uri_0.jpg

Grupul auto Renault-Nissan-Mitsubishi a lansat un fond de investitii in valoare de 1 miliard de dolari pentru a finanta startup-uri si proiecte inovatoare din domenii precum electrificare, inteligenta artificiala, sisteme autonome.

Fondul numit Alliance Ventures a facut deja prima investitie intr-o firma producatoare de baterii auto, Ionic Materials, care produce baterii fara cobalt.

Grupul auto spune ca vrea sa investeasca pana la 200 de milioane de doalari in firme si parteneriate, in acest an, restul sumei disponibile urmand sa fie esalonata pentru urmatorii 5 ani.

Totodata, fondul isi propune sa pregateasca antreprenori si startup-uri, carora sa le ofere investitii in mai multe runde de finantare.

Acest fond in valoare de 1 miliard de dolari face ca grupul Renault-Nissan-Mitsubishi sa devina cel mai mare investitor de tip venture capital (de risc) din randul producatorilor auto, dupa ce in anii anteriori a fost lansate fonduri precum BMW iVentures si GM Ventures, dar care au valori mai mici.

De asemenea, Toyota a anuntat ca va face investitii in firme din domeniul roboticii si inteligentei artificiale, iar Ford si-a anuntat colaborarea cu programul de accelerare pentru antreprenori si startup-uri Techstars. si Volkswagen si-a manifestat interesul in investitii similare, chiar daca nu a creat un fond de investitii special pentru asta.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.